55 Organizatör Yakalandı, 972 Düzensiz Göçmen Tespit Edildi
Asayişİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirildiğini açıkladı. Yapılan çalışmalar kapsamında 9’u yabancı uyruklu olmak üzere toplam 55 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanırken, 431 bin 446 kişinin kimlik kontrolü yapıldı. Denetimlerde 972 düzensiz göçmen tespit edildi.
81 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik düzenlenen denetimlerimizde;
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) December 16, 2025
?9'u yabancı uyruklu olmak üzere 55 göçmen kaçakçılığı organizatörü,
?431 bin 446 kişinin kimlik kontrolünün yapıldığı denetimlerde 972 düzensiz göçmen yakalandı❗️
Türkiye; göç… pic.twitter.com/eGvmHTWnIA
81 İlde Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 55 Organizatör Yakalandı, 972 Düzensiz Göçmen Tespit Edildi
Bakan Yerlikaya, Türkiye’nin göç yönetiminde insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı, kamu düzeni ve güvenliğinden taviz vermeyen örnek bir model sunduğunu vurguladı. Göç konusunun; düzenli göç yönetimi, uluslararası koruma, gönüllü ve güvenli geri dönüş, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele, insan ticaretiyle mücadele ve entegre sınır yönetimi başlıklarıyla bütüncül ele alındığını belirtti.
Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın katılımıyla yürütülen denetimlerde 28 bin 581 personel, 9 bin 109 ekip ile 5 bin 702 noktada görev aldı. Bu kapsamda 7 bin 617 umuma açık yer, 500 terminal ve 7 bin 37 diğer alan olmak üzere toplam 15 bin 154 yer kontrol edildi.
Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemlerinin başlatıldığı bildirildi. Bakan Yerlikaya, çalışmalarda emeği geçen tüm birimleri tebrik etti.
İlginizi Çekebilir