© Haber Olay 2021

Adıyaman’da kurulan ”Atmalı Yöresel Ürünler Pazarı” kadınlara gelir kapısı olacak

Besni Kaymakamı Nazlı Demir: ”Hedefimiz kadınlarımızı kalkınmada ön plana çıkarmak, kadın istihdamına destek olmak”

ADIYAMAN (AA) Adıyaman'ın Besni ilçesinde kurulan Atmalı Yöresel Ürünler Pazarı, ilçedeki kadınların istihdamına katkı sağlayacak.

İl Özel İdaresi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve bir hayırseverin desteği ile kurulan Atmalı Yöresel Ürünler Pazarı'nda coğrafi işaret tescilli Besni üzümü, pestil, bastık, bal, pekmez gibi birçok yöresel ürünler satılacak.

Her biri 16 metrekareden oluşan 12 işletme, Besni Kaymakamlığı öncülüğünde kurulan Girişimci Kadınlar Kooperatifi'nin üyelerince kullanılacak.

Besni Kaymakamı Nazlı Demir, AA muhabirine, köydeki kadınların iş gücünün arttırılması için yöresel ürün pazarını kurduklarını söyledi.

İlçede satılan birçok ürünün Atmalı köyünde üretildiğini belirten Demir, şöyle konuştu:

"Buradaki hedefimiz kadınlarımızı kalkınmada ön plana çıkarmak, kadın istihdamına destek olmak. Atmalı köyümüz Besni ilçemizin en büyük köylerinden biri, ilçemizin birçok yöresel ürünün kaynağı. Köydeki kadınlarımızın çalışkanlığı ve yöresel ürünler ile ilgili potansiyeli değerlendirmek istedik. 2021 yılında Atmalı Girişimci Kadınlar Kooperatifi'ni kurduk ve daha sonra bu ekibimizi çeşitli fuarlara gönderdik. Güzel dönüşler alınca da böyle bir proje ortaya çıkarmak istedik. AdıyamanBesni kara yolu kenarında dinlenme tesisi gibi kullanılabilecek yöresel ürünlerin üretilip satılabileceği bir merkez haline getirdik.".

Girişimci Kadınlar Kooperatifi Başkanı Nurcan Güvenç de kendilerine böyle bir pazar kurulduğu için mutlu olduklarını söyledi.

Güvenç, "Kooperatifimiz 12 kadın üyeden oluşmakta, köyde ürettiğimiz ürünleri burada da üreterek vatandaşların satışına sunacağız. Kadın istihdamına önem veren kaymakamımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER