© Haber Olay 2021

Harran Üniversitesine 5 yeni bölüm!

Harran Üniversitesi’ne yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 5 yeni bölüm açıldı.

Harran Üniversitesi’ne yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 5 yeni bölüm açıldı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, bu yeni bölümlerin açılmasında emeği geçen YÖK Başkanı Erol Özvar ve YÖK üyelerine teşekkür etti.

Şanlıurfa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde; otonom sistemler teknikerliği, robotik ve yapay zeka, kurumsal bilişim uzmanlığı, imalat yürütme sistemleri operatörlüğü bölümü açıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde; veri bilimi ve analitiği (lisans) bölümü açıldı.

Güllüoğlu, bu yeni bölümlerin, üniversite çağına gelen gençlerin yeni etkinlik ve becerilerle çağın ihtiyaçlarına karşılık verebilecek şekilde yetiştirilmesine katkıda bulunacağını söyledi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabında paylaşım Rektör Güllüoğlu şu ifadeleri kullandı:

 “Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sn. Erol Özvar'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında Harran Üniversitemizde 5 bölümün açılmasına karar verilmiştir. Üniversite çağına gelen gençlerin yeni etkinlik ve beceri ile çağın ihtiyaçlarına karşılık verebilecek bir şekilde yetiştirilmesi amacıyla, Şanlıurfa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Otonom Sistemler Teknikerliği, Robotik ve Yapay Zeka, Kurumsal Bilişim Uzmanlığı, İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü ile Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde; Veri Bilimi ve Analitiği lisans programının açılmasına olanak sağlayan Sn. Başkanımız ve YÖK Üyelerimize teşekkürlerimi arz ediyorum”.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER