© Haber Olay 2001

İş dünyası destek bekliyor

Çin’den tüm dünyaya yayılan ve yaklaşık 5 bin kişinin ölümüne neden olan korona virüsü, işletmeleri zor duruma koydu. İş dünyası, hükümetten bu yönde bir destek bekliyor.

İbrahim Halil ASLAN - ÖZEL Haber / Şanlıurfa OLAY

Türkiye genelinde olduğu gibi, Şanlıurfa’da da koronovirüs tedirginliği sürüyor. Salgın nedeniyle çoğu vatandaş evden çıkmazken, bu durum işletmelere çok olumsuz yansıdı. Hükümetin aldığı karar doğrultusunda ve tedbir amacıyla kalabalık yerler tercih edilmezken, iş piyasası çok olumsuz etkileniyor. Şanlıurfa’daki alışveriş merkezleri başta olmak tüm işletmelerde işler durma noktasına gelince Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı(ŞUTSO) ile Tüm Sanayici ve İş Adamlar Derneği’nden(TÜMSİAD) destek talebi açıklaması geldi.

İşletmelerin bu süreçten çok olumsuz etkilendiğini belirten TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, şirketlerin sicilinin bozulmaması için taksit ödemelerinin ertelenmesi talebinde bulunarak, “İnsanların dışarı çıkmaması, alışveriş yapmamasından dolayı işletmeler çok zor duruma düşüyor. Devletimiz her alanda tüm tedbirleri aldı fakat işletmeleri düşünmesi gerekiyor. Geçici bir süre de olsa sigorta ve prim ve borçları ertelenebilir. Ay sonunda günü gelen çeklerin devlet tarafından ertelenmesi gerekiyor. Bu mümkün değilse bile banka taksitlerinin şirketlerin siciline etki etmemesi sağlanmalı” dedi.

“EKONOMİK ÇÖKÜNTÜ VİRÜSTEN FAZLA ETKİ YARATIR”

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Kılıçoğlu da konuyla ilgili açıklama yaparak, ekonominin ayakta durması için destek talebinde bulundu. Hükümetten ekonomik bir çalışma beklediklerini ifade eden Kılıçoğlu, yaptığı açıklamada, “Üyelerimizden hükümetimizin işletmelere yönelik de bir destek çalışması yapması doğrultusunda bizlere birçok talep geliyor. Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen bu Koronavirüsü sebebiyle Sağlık Bakanlığımızın ve hükümetimizin yaptığı çalışmalar takdire şayandır. Ancak bu ekonomik çöküntünün virüsten daha fazla etki yaratacağı kanaatindeyiz. Bu minvalde hükümetimizden, acil olarak ekonomik anlamda bir çalışma yapılmasını arz ediyoruz. Ekonomik rahatlama oluşması için yapılması elzem olan çalışmalar içerisinde; SGK Ödemeleri ertelemesi, Maliye Borçları ertelemesi, durum normale dönene kadar çek ve kredi ödemelerinin ertelenmesi veya bu ödemelere yönelik kredi açılması, büyük işyerlerinin kira ödemelerinin dondurulması sayılabilir” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER