Kırmızı pancardan mor ekmek üretiyorlar!
GündemÇorum’un Osmancık ilçesinde bir fırın, kırmızı pancar, tam buğday ve ekşi maya karışımından oluşan mor ekmek üretti. 200 gram halinde üretilen mor ekmekler ücretsiz olarak sunuluyor.
HDP'li Siirt ile Baykan ve Kurtalan belediye başkanları adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Belediye başkanları, 15 Mayıs'ta haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'terör propagandası yapmak' suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.
Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nda haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 15 Mayıs'ta adreslerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan HDP'li Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Peymandara Turhan, Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.
SAVCILIK TUTUKLAMA TALEP ETTİ
Adliyeye sevk edilen ve savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan Işık, Akgül ve Sarsılmaz adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Turhan'ın da çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.
Adli kontrol kapsamında Işık, Akgül ve Sarsılmaz'a 'konutunu terk etmeme' ve 'yurt dışına çıkış yasağı' tedbiri uygulanacağı belirtildi.
NE OLMUŞTU?
HDP'li Siirt ile Baykan ve Kurtalan belediye başkanları haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında 15 Mayıs'ta gözaltına alınmış, görevden alınan belediye başkanlarının yerine görevlendirme yapılmıştı.
İlginizi Çekebilir