© Haber Olay 2001

MHP'nin önerisine sert tepki verdi!

Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu: “MHP’nin seçim kanunu ile Siyasi Partiler Kanunu’ndaki değişiklik teklifinin amacı muhalefeti bastırmaktır.”

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, MHP tarafından Seçim Kanunu ile ilgili değişiklik yapılması teklifini muhalefete karşı bir teklif olarak nitelendirerek, “İktidarlarını korumak istiyorlar ama benim tahminim, bunun da çok büyük bir faydasının olacağı kanaatinde ben şahsen değilim” dedi.

İttifak konusu seçim dönemlerinde konuşulur

Millet İttifakı’nın daha da büyümesi yönündeki iddialar ile ilgili de konuşan Karamollaoğlu, seçim atmosferine girilmeden bu tip konuların konuşulmasının bir netice vermeyeceğini kaydetti. Ülkemizde halen daha ittifak ve koalisyon kavramları konusunda kafa karışıklığının devam ettiğini belirten Karamollaoğlu, “Türkiye’de iktidar, koalisyonla ittifakın farkının anlaşılmasını istemiyor. Çünkü aslında kendileri sadece ittifak yapmadılar, fiiliyatta bir koalisyon da yapmış oldular. Yani bugün MHP, AK Parti icraatlarında etkili. İstemedikleri birtakım kararları iktidar alamıyor” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Çağlar Cilara’nın YouTube kanalındaki yayınına konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme önemli değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Seçim Kanunu ile Siyasi Partiler Kanunu’nda değişiklik yapılması yönündeki teklifini değerlendiren Karamollaoğlu, teklifin muhalefete karşı olduğunu düşündüğünü belirterek, “İktidarlarını korumak istiyorlar ama benim tahminim bunun da çok büyük bir faydasının olacağı kanaatinde ben şahsen değilim” dedi.

SEÇİM ATMOSFERİNE GİRİLMEDEN BU TİP KONULAR KONUŞULMASI DOĞRU DEĞİL

Millet İttifakı’nın daha da büyümesi yönündeki iddialar ile ilgili de konuşan Karamollaoğlu, seçim atmosferine girilmeden bu tip konuların konuşulmasının bir netice vermeyeceğini kaydetti. Ülkemizde halen daha ittifak ve koalisyon kavramları konusunda kafa karışıklığının devam ettiğini belirten Karamollaoğlu, “Türkiye’de iktidar, koalisyonla ittifakın farkının anlaşılmasını istemiyor. Çünkü aslında kendileri sadece ittifak yapmadılar, fiiliyatta bir koalisyon da yapmış oldular. Yani bugün MHP, AK Parti icraatlarında etkili. İstemedikleri birtakım kararları iktidar alamıyor. Halbuki ittifak farklı bir şey. Sadece bugünkü anayasada yapılan değişikliklerden, seçim prensiplerinden dolayı partiler bir araya gelip bir ittifakın içinde bulunurlar. Herkesin kendi programı, kendi tüzüğü geçerlidir. Onun arkasından Meclis’teki şekillenmeye göre koalisyonlar kurulur veya kurulmaz” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR KENDİ YAPTIKLARINI GÖRMÜYOR

Son günlerin dikkat çeken konularından biri olan İYİ Parti ve HDP arasındaki ittifak iddialarına da değinen Karamollaoğlu,  “Böyle bir şeyi Meral Hanım, reddediyor. Böyle bir şey olmasa bile AK Parti, böyle bir şey varmış gibi gösterme çabasının içine girer. Beni, teröristlerle anlaşma imzaladım diye itham ettiler. Ama kendileri Öcalan ile görüşür, onun kardeşini devletin televizyonuna çıkartırlar. Allah’tan korkmaz insanlar diyorum ben, başka bir şey diyemiyorum” şeklinde konuştu.

İKTİDAR, HDP’Yİ MEŞRU GÖRÜYOR

Karamollaoğlu: “HDP, iktidar partisi tarafından da meşru kabul edilen bir parti. Çünkü gayrimeşru görse, gider mahkemeye kapattırır. HDP ile olan sıkıntı, şurada: PKK ile arasına biraz daha mesafe koyması gerekiyor. Bunu tam olarak koyamadığı kanaati hakim. Bundan dolayıdır ki her zaman HDP’yi AK Parti, kendisinin kullanabileceği bir olgu olarak ele alıyor.”

GÖREVDEN ALINMAYA YARGI KARAR VERİR

Karamollaoğlu, “Şu anda böyle bir müdahale, demokrasiye müdahaledir. Belediye başkanları görevden alınabilir mi? Alınır. Neyle? Yargı kararıyla. Suçu ispat edilir” dedi.

iKTiDAR, HDP’Yi KULLANIYOR... HDP TERÖRLE ARASINA MESAFE KOYAMIYOR

İsmi sık sık siyasi tartışmalar içinde geçen HDP ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak sözlerine devam eden Karamollaoğlu:

HDP, iktidar partisi tarafından da meşru kabul edilen bir parti. Çünkü gayrimeşru görse, gider mahkemeye kapattırır. HDP ile olan sıkıntı şurada: PKK ile arasına biraz daha mesafe koyması gerekiyor. Bunu tam olarak koyamadığı kanaati hâkim. Bundan dolayıdır ki, her zaman HDP’yi AK Parti, kendisinin kullanabileceği bir olgu olarak ele alıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER