© Haber Olay 2021

Şanlıurfa Özel okullarda siyah kurdeleyle derse girilecekler!

Şanlıurfa Özel Okullar Platformu’ndan Öğretmene Şiddeti Kınama Açıklaması!

Şanlıurfa Özel Okullar Platformu Başkanı Mehmet Ercan, yakın zamanda yaşanan ve bir okul müdürünün hayatını kaybetmesine yol açan saldırı hakkında bir açıklama yaptı. 

Başkan Mehmet Ercan, 10 Mayıs 2024 Cuma günü özel okullarda görev yapan öğretmenlerin, öğretmene yönelik şiddeti kınamak ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla derslere siyah kurdele takarak katılacaklarını duyurdu.

Ercan’ın açıklamasına göre, İbrahim OKTUGAN adlı öğretim kurumu müdürüne yapılan saldırı sonucu alınan vefat haberi, eğitim camiasını ve toplumu derinden sarsmıştır. Bu talihsiz olay karşısında duyulan üzüntüyü paylaşmak ve öğretmene yapılan şiddeti kınamak için, öğretmenler derslere siyah kurdele takarak katılacak ve öğretmene şiddet konusunda dersler işleyerek toplumsal farkındalığı artırmayı hedefleyeceklerdir.

Platform, eğitimcilere yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, toplumda bu tür olaylara karşı bilinç oluşturulmasının önemini belirtmiştir.

Ercan, tüm kamuoyuna saygılarını sunarak, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için herkesin duyarlı olması gerektiğini ifade etmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER