© Haber Olay 2021

Urfa’da bu hafta “Hz. İbrahim’in Tebliğ Metodu” konuşuldu

Şanlıurfa Yazarlar Birliği Şubesi’nin haftalık düzenlediği Cuma Sohbetleri programının bu haftaki konusu, “Hz. İbrahim’in Tebliğ Metodu oldu. Programın konuğu ise, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan oldu.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesi’nin periyodik olarak düzenlediği “ Cuma Sohbetleri” programının bu haftaki konuğu, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan oldu.  Programda “Hz. İbrahim'in Tebliğ Metodu” konuşuldu.

TYB Şube Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya'nın moderatörlüğünü yaptığı programda İl müftüsü Ramazan Tolan, Hz.İbrahim'in peygamberlik metoduna atıfta bulunarak onun aynı zamanda iyi bir öğretici, iyi bir eğitimci olduğunu söyledi.

 Tolan, Hz.İbrahim'in inancını tebliğ ederken yakın çevresinden uzağa doğru kanıtlara dayalı olarak karşı tarafın argümanlarını çürüten ve aklı esas alan bir metodu kullandığını aktardı.

Soru cevap kısmının ardından şube başkanı Kaya, “Hz. İbrahim’in tevhid inancı ve irşad yöntemi hakkında değerli müftümüzden önemli bilgiler öğrendik, bu bağlamda sayın müftümüze ve programımıza katılan tüm misafirlere teşekkür ederim.” dedi.

BİHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER