© Haber Olay 2021

Urfa'da karavanlara ilgi arttı

Pandemi süreci ile birlikte karavanlara yoğun ilgi arttı. Şanlıurfalı girişimci Murat Budak, atölyesinde yaptığı çalışmalarla taleplere yetişemezken karavanların fiyatları ise 80 bin ila 1 milyon lira arasında değişkenlik gösteriyor.

Eyyübiye ilçesindeki Marangozlar Sitesi’nde kurduğu atölye ile karavan üreten Murat Budak, yaptığı çalışmalarla göz dolduruyor. Türkiye’nin her yerine karavan ihraç eden Budak, taleplere yetişemiyor.

 30 İLA 90 GÜN ARASINDA TESLİM EDİLİYOR

Karavanları 1 ila 3 ay içerisinde müşterilerine teslim ettiklerini belirten Budak, şunları söyledi:”İki çeşit karavan türünün bulunduğunu ifade eden Murat Budak, camper van denilen karavanın iç dizaynıyla birlikte 30 iş gününde teslim ediyoruz. Alkovenli karavanın ise 60 ile 75 iş gününde bitirerek sahibine teslim ediyoruz.”dedi.

PANDEMİDEN SONRA KARAVANLARA İLGİ ARTTI

 Budak, şöyle konuştu:”Pandemiden dolayı insanlar kalabalık ortamdan uzaklaşmak, artık doğa ile iç içe kalmak istiyor. Karavana talep artmış durumda. Karavanların iki türü bulunuyor. Bir çekme karavanlar var, birde motorlu karavan. Campervan dediğimiz karavanlar sadece minibüslerin içi karavana dönüştürülüyor, bunların iç dizaynları müşterinin isteklerine göre değişiyor. Maliyet fiyatları da 80 bin lira civarıdır.”

ALKOVENLİ KARAVANIN FİYATI 185 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Fiberden yapılan alkovenli karavanın fiyatının 185 bin TL’den başlandığına dikkat çeken Budak: “Alkovenli dediğimiz karavan çeşitleri var, bunlarda da araçlar normal araba olarak gelir biz bunları keseriz, kestikten sonra bunların şaseleri, iç örgüleri, iç baskıları yapılır üzerine fiberden gövde yapılır. Bu şekilde yaklaşık 6 kişilik kapasiteye çıkar bu karavanlar, normal karavanların en büyükleri 17 metre küpken bizim bu alkovenli karavanlarımız 21 metre küptür. Bu alkovenli karavanların da ortalama maliyetleri 185 bin TL’den başlıyor.” diye konuştu.

 ÖBÜR BOYU GARANTİLİ KARAVANLAR VAR !

Fiberden yapılan karavanlara ömür boyu garanti veren Karavancı Budak, şöyle konuştu: “Karavanlar daha önceden alüminyum kompozitten yapılıyordu, bu alüminyum kompozitli karavanlarda belli bir zamandan sonra su alır. Biz de dedik ki nasıl bir hizmet verebiliriz, halkımıza ve fiberden karavan yapmak istedik ve şuan fiberden yapıyoruz. Dünyada tek parça mono blok alkovenli karavanı yapan tek firmayız. Bu karavanlarımıza biz ömür boyu garanti veriyoruz. Fiber, hem sağlamdır, hem hafiftir. Zaten yatlarda, teknelerde, yarış arabalarında kullanılan bir malzemedir. Tek parça mono blok gövde olduğu, için bu karavanlar ömür boyu garantilidir ve asla su almaz. Maliyetleri de 185 Bin liradan başlar. Müşterilerin isteklerine, arzularına göre fiyat daha da yukarıya çıkabilir.”

HER TÜRLÜ ARAÇ KARAVANA DÖNÜŞEBİLİR

 Her türlü aracı karavana çevirebildiklerini ifade eden Budak,“Şimdi camper van dediğimiz sadece minibüsün iç dizaynı 30 iş gününde teslim ediyoruz eğer dediğimiz gibi alkovenli karavan olursa buda 60 ile 75 iş gününde teslim ediliyor. Araç olarak da minibüs, servis araçları, panelvan, kasalı, şaseli araçlar hiç fark etmiyor her türlü aracı karavana çevirebiliyoruz, onunla ilgili bir sıkıntı yok.” İfadelerine yer verdi.

 

Kaynak Linki = https://www.sanliurfaolay.com/haber/urfa-karavan-cenneti-olma-yolunda-ilerliyor-56367

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER