© Haber Olay 2001

Vali Şıldak Umuda Kapı Açan Aileleri Ziyaret Ediyor

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele, toplum desteğiyle yürütülen örnek bir modelle kararlılıkla devam ediyor. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak tarafından başlatılan “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” projesi, madde bağımlılığından kurtulmak isteyen vatandaşlara umut olmaya devam ederken, projeye katılım sayısı da her geçen gün artıyor.

Bağımlılıktan kurtulma iradesi gösteren bireylerin tedavi ve rehabilitasyon süreçlerini kapsayan proje kapsamında yeni bir uygulama hayata geçirildi. Tedavi sürecini başarıyla tamamlayan kişilerin, çevrelerindeki bağımlı bireyleri projeye yönlendirmesi esasına dayanan bu uygulama çerçevesinde, Vali Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte iki aileyi evlerinde ziyaret etti.

“Bağımlılar Samimi Destekle Hayata Tutunuyor”

Bağımlı bireylerin özel ilgi ve samimi bir desteğe ihtiyaç duyduğunu her fırsatta dile getiren Vali Şıldak, ziyaretlerden birinde yaklaşık bir yıldır proje kapsamında arınma ve iyileşme sürecini yaşayan 43 yaşındaki bir vatandaşı evinde ziyaret ederek ailesiyle sohbet etti. Ziyarette, madde kullanımına başlama sürecinden tedaviye karar verilmesine kadar yaşanan dönüşüm ele alındı.

Projeye katılan bireylere teşekkür eden Vali Şıldak, tedavi sürecini tamamlayan kişilerin başka bağımlıları da projeye dahil etmelerinin son derece anlamlı olduğunu vurguladı.

“500’ün Üzerinde Başvuru Yapıldı”

Açıklamasında projenin ulaştığı noktaya da değinen Vali Şıldak, şu ifadeleri kullandı:

“Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum projemiz toplumun her kesiminde kabul gören, bilinen ve giderek yaygınlaşan bir noktaya ulaştı. Bugüne kadar 500’ün üzerinde vatandaşımız projeye başvurdu. Halen yaklaşık 50 vatandaşımızın tedavi ve rehabilitasyon süreçleri devam ediyor. Bugün misafir olduğumuz ailemizde de bir gencimiz, başka bir gencimizin tavsiyesiyle projeye dahil oluyor. Bu dayanışma ve umut zinciri bizim için çok kıymetli. Bu umut dolu günleri 2026 yılında çok daha sık yaşayacağız.”

Mücadele 2026’da da Sürecek

Vali Şıldak, aile ziyaretleri, mahalle buluşmaları ve birebir temaslarla bağımlılıkla mücadelenin 2026 yılı boyunca da aralıksız sürdürüleceğini belirterek, toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Şanlıurfa’da yürütülen bu mücadeleyle, bağımlılıktan kurtulmak isteyen her bireyin yalnız olmadığı mesajı verilmeye devam edilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER