© Haber Olay 2001

Yasaklı yerler sakin, açık alanlar kalabalık!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Şanlıurfa Valiliği ve belediyeler en üst seviyede tedbirleri alırken, vatandaşlar ise yasaklı olmayan yerlere gitmekten geri durmuyor.

İbrahim Halil ASLAN / Şanlıurfa OLAY

Evde kal çağrıları büyük oranda karşılık bulsa da çarşı sürekli kalabalık oluyor.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle tüm toplu kullanım alanları geçici bir süreliğine kapatıldı. Şanlıurfa’nın gözde merkezlerinden olan Balıklıgöl’de de kalabalık yok denecek kadar az olurken, özellikle çarşı tarafları çok kalabalık oluyor. Sosyal mesafenin korunması noktasında da vatandaşlar dikkat etmezken, Şanlıurfa Valiliği bunun için de artı tedbirler aldı.

Yardım ödemeleri için PTT önünde vatandaşların oluşturduğu kalabalık, tehlikeyi daha üst boyutlara taşırken, Valilik, yardım ödemelerinin evlerde yapılacağını açıklayarak, PTT önündeki kalabalığı azalttı. Öte yandan bankaların önünde oluşan kalabalık da barikatlarla alınan tedbirler sonrası azaldı.

Zorunlu şekilde kapalı tutulan işletme ve alanlarda kalabalık olmazken, girişinde yasak bulunmayan alanlarda ise vatandaşlar gezmekten geri durmuyor. Rabia Meydanı’ndaki bankları kullanan vatandaşlar da polis ekipleri tarafından dağıtılıyor. Sosyal mesafe, koronavirüsün etkileşim kurmaması açısından büyük önem taşırken, herkesin kendine bu konuda dikkat etmesi sürekli yapılan uyarılarla açıklanıyor. İlk dönemlere oranla sosyal mesafeye daha fazla dikkat edildiği görülse de, uzmanlara göre bu yeterli değil. Zorunlu olmadıkça herkesin evde kalması ve sosyal mesafeyi koruması gerektiğini belirten uzmanlar, virüsün yaygınlık kazanmaması için herkesin mutlak suretle kurallara ve uyarılara dikkat etmesi gerektiğini belirtiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER