Şanlıurfa
DOLAR32.4044
EURO34.8104
ALTIN2435.4

Bakan Tekin açıkladı: Öğretmen atamalarında sistem değişiyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Tekin açıkladı: Öğretmen atamalarında sistem değişiyor!
Abone ol
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50’’ dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK canlı yayınprogramında öğretmen atamalarıyla ilgili, atama sisteminin değiştirilmesigerektiğini söyledi.

Mülakat puanının yüzde 100 etkili olduğunu söyleyenTekin, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) yüzde 50, mülakatın yüzde 50etkili olacağı bir sistem kurulacağını söyledi.

Bakan Tekin'in konuşmalarından satır başları şu şekilde:

Mülakatla ilgili kamuoyunda çok fazla tartışma var. Bukonu gündemimize 2015 yılından itibaren girmeye başladı. Öğretmen atama sürecirevize edilmeli. Tek başına mülakat gibi sunuluyor. Mülakat gibi mülakatdediğimde başladı eleştiri. Şu an öğretmenleri nasıl istihdam ediyoruz. Bizyaklaşık 128 alanda öğretmen ataması yapıyoruz. 17-18 tanesi ÖSYM öğretmenlikalan bilgisi testine tutuluyorlar. O test 2 tane soru grubuyla karşı karşıyakalıyor. Biri alan bilgisi, bir de alan bilgisi eğitimi.

Öğretmenlerin alan testleri başarısı düşük. Alan bilgisitestinde bir öğretmen arkadaşımızın 75 sorudan yüzde 37-51, başka testte yüzde47. Bir başka testte başarı ortalaması yüzde 35. Tarih öğretmenlerimizin alanbilgisindeki başarı ortalaması yüzde 41. Bu rakamlar sizin elinizde olsa nasıldüşünürsünüz? Bu alan bilgisi testi. Burada ölçmediğimiz başka bir şey dahavar. MEB'in talim terbiye kurulu tarafından onaylanan müfredatı bilmesi lazım.Bitişik eğik el yazısı müfredata girdi, kursu veriyoruz. Bakanlığın müfredatınıtakip etmiyorlar. Mülakat konusu gündem oldu. Mülakatta ne yapacaksınız?eleştirisini yapanların şunu bilmesi lazım.

Mevcut düzenlemede KPSS puanı ve mülakatla atanıyor. Şuan yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmakistiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50. 30 büyükşehirde mülakat yapılacak.Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz. İletişim becerisi vesorun çözme becerisini ölçeceğiz. Kul hakkı yemeden, herhangi bir ideolojik birkayırma yapmadan bunu yapabilmek. Komisyon üyesinin adayla ilgili herhangi birbilgisi olmayacak. Bu sınav öncesi alacağımız tedbirler. Adaya da buradakonuştuğun şeyleri bir sınav kağıdına böyle böyle anlattım diye yazılı kağıdıbize teslim edecek. Kamera kaydı da alınacak. İyileştirme ve yapıcı önerilereaçığız. Önerilere açığım. Kim kimin karşısına çıkacak, belli olmayacak.Öncesinde komisyon üyesinin gizliliği, adayın gizliliği. Aday arkadaşımızasoracağımız soru tamamen tesadüfi, kamera kaydı. İdeolojik kayırma, asla,kesinlikle olmayacak. Mülakatta hakkaniyetsizlik olmayacak.

BİHA

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa’da ”Evren” ismi tartışma konusu olduÖnceki Haber

Urfa’da ”Evren” ismi tartışma konusu old...

Şanlıurfa Milletvekili Cevheri, Kadın Kolları Teşkilatını tebrik ettiSonraki Haber

Şanlıurfa Milletvekili Cevheri, Kadın Ko...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar