Şanlıurfa
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Çiftçiler yine destekleme mağduru!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçiler yine destekleme mağduru!
Abone ol
Güneydoğu’da çiftçilere "müjde" olarak açılanan mazot ve gübre desteğinin, tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerji borçları karşılığında özel elektrik dağıtım şirketine aktarılması tartışma yarattı.

İbrahim Halil ASLAN / Şanlıurfa OLAY

CHP'li Vekil Mahmut Tanal, çiftçileri zor durumda bırakan olmayı eleştirdi.

 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, çift kullanıcıların elektrik ve su borcunun tarımsal desteklemeden kesilmesine tepki olduğunu göstermektedir.

 

ÇİFTÇİLER DAHA PARAY HESAPTA GÖREMEDEN BORÇ TAHSİLATI YAPILDI!

 

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak'tan çiftlikte olacak arayarak.

 

“Çiftçiler, yetkililerin 'müjde' olarak duyurduğu mazot ve gübre destekleme ödemelerini, daha fazla banka hesaplarında kontrol etme fırsatı bulamadan tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerji borçları içindir. Çiftçiler, SMS'le, herhangi bir fatura bilgisi olmadan bilgilendiriliyor. Salgın nedeniyle zor günler geçiren çiftçilerimiz, devletten jest beklerken böyle bir durumla karşılaşmanın şaşkınlığını yaşıyor. Kırgın ve tepkililer. Almayı umdukları mazot ve gübre ile ilgili ödemelerin akıbetini içerir, dekont almak için gittikleri kamu bankasının şubesinde görevlilerle tartışan çiftçilerimizin olduğu da biliyoruz. Günler sonra özel elektrik dağıtım şirketi çitçileri kısa mesajla bilgilendiriyor. Elektriksel çiftçiye gönderdiği mesajda, '30527 önce Tarımsal Sulamaya İlişkin Vadesi Geldiği Halde Ödenmeyen İşletme ve Bakım Ücreti veya Su Kullanım Hizmeti Bedeli İle Elektrik Borcu Bulunan Çift Kullanım Borçlarının Tarımsal Destekleme Mazot ve gübre desteğinin trip çiftçiye ulaşması içindir miydi? ”

 

ELEKTRİK BORCUYLA BELİ BÜKÜLEN ÇİFTÇİLER TOPRAĞI EKMEKTEN VAZGEÇİYOR 

 

Özel şirketlerin borcunun devlet tarafından tahsil edilmesini yadırgadığını dile getiren Tanal, “Bu salgın döneminde öncelikle çiftçilerin desteklenmesi gerekirken, özel şirketlerin tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik borçlarına öncelik veriliyor. Çiftçinin cebine konulan destekleme parası, tekrar cebinden çıkarılarak elektrik dağıtım şirketine aktarılıyor. Bari bu kritik süreçte çiftçinin destek parasına dokunulmasaydı. Partisinin MYK toplantısında tarımın korona günlerindeki önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kendi evinizin önünü bile ekin, boş yer kalmasın' diyor. Ancak tarımsal destekleme ödemelerini de yutan elektrik borçları, çiftçinin belini büküyor. Kâr ve zarar hesabı yapan çiftçiler, toprağını ekmekten vazgeçiyor. Birçok tarla boş kalıyor. Hükümetin çiftçileri zor durumda bırakan bu elektrik borcuna bir çözüm bulması gerekiyor” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silahla vurulup öldürüldü!Önceki Haber

Silahla vurulup öldürüldü!

Yanmaz: Urfa'da tarım durursa hayat dururSonraki Haber

Yanmaz: Urfa'da tarım durursa hayat duru...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar