Şanlıurfa
DOLAR32.9946
EURO35.8012
ALTIN2529.0

Ferhat Karadağ güven tazeledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ferhat Karadağ güven tazeledi
Abone ol
CHP Şanlıurfa 38. Olağan İl Kongresi yapıldı. Kongrede mevcut il başkanı Ferhat Karadağ güven tazeledi. Karadağ, kongrede konuşan partili Ronayi Paydaş ile Bozova İlçe Başkanı Ömer Gül’ün eleştiri ve tepkilerine sessiz kaldı.

Şanlıurfa 'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin ( CHP) 38.Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi.

Mehmet Akif İnan Kongre Salonunda yapılan kongreye CHPŞanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere,siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda partili ile davetli katıldı.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

 Kongredekonuşmasına “Cumhuriyet Halk Parti’nin geleneğinde kaybetme yoktur, mücadeleetmek vardır” diye başlayan Ferhat Karadağ, şunları ifade etti:

“Bizleri bir arada tutan, büyüten, çiftçinin, esnafın, öğrencininve işçinin mücadelesidir. Bizim ilkemiz hak-hukuk ve adalettir. Yaklaşık ikiyıldır, yol arkadaşlarımızla beraber elimizden geldiğince kapı kapı, sokaksokak, köy köy dolaştık. Hemşehrilerimizin acısına-sevincine ortak olmayaçalıştık. Memleketimiz için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık. Cumhuriyet HalkParti’sinde bireysel menfaatler yoktur. Toplumsal ve memleket menfaati içinörgütsel mücadele vardır. Bu duygu ve düşüncelerle bugün buraya gelen tümpartililerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bugün burada kaybedenolmayacaktır. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır.”

Partide daha önce birçok görevde yer alan Avukat RonayiPaydaş, kongrede yaptığı konuşmasında, Ferhat Karadağ’ın adaylığına tepkigöstererek, Karadağ’ın mayısta yapılan seçimlerde kendilerini yalnızbıraktığını iddia etti. Paydaş, şunları kaydetti:

“28 Mayıs seçimlerinde Siverek ilçe başkanımın oğlu azdaha linç edilecekti. Yaşanan kavga sonucunda bir yeğeni ateşli silahlabacağından yaralandı. 4 gencimiz Siverek’te gözaltındaydı. (Karadağ’asesleniyor) İki gün boyunca yoktun, Siverek ilçe örgütünü yalnız bıraktın. İkigün sonra ise genel merkez tarafından aranıp (oraya) gönderildin. Bunu ikimizde biliyoruz. 14 Mayıs seçimlerinde sandık görevlimiz Fettullah Işık Akdoğansandıkları ve seçimin iradesini korurken, vücuduna kaynar su dökülmesisonucunda yaralandığında, meslektaşlarımla linç edilmek üzereyken sen yine yoktun.Aslında yanımızda olman gerekirken sandık yerlerinden çekilmemizi belliaralıklarla defalarca tekrarladın ama biz yine de görev yerimizi terk etmedik.”

Kongrenin Şanlıurfa’ya, ülkeye ve coğrafyaya hayırlıolmasını dileyen Şanlıurfa CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Akçakale’deki sandıkgörevlisinin üzerine kaynar su dökülmesi olayına ilişkin şunları söyledi:

“Akçakale’deki su dökülen kardeşinizi arayanlardanbiriyim ben. Gel şikâyet edelim dedim, benim akrabamdır, kendi aramızda yaptıkve biz barıştık dediler. Bu konuda ya bilgileri yetersizdir ya da yanlışbilgilendirmişlerdir. Burada ben Şanlıurfa’nın emrindeyim ne gerekiyorsahazırım.”  

Kongrede, parti merkezine gönderilen listelere tepkigösteren Bozova CHP İlçe Başkanı Ömer Gül, 12 yıldır ilçe başkanlığı yaptığınıbelirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Hiçbir menfaat beklemeksizin 12 yıldır ilçe başkanıolarak görev yapıyorum. Ben genel başkanı temsil ediyorum ama Ankara’ya yazılanil delegesinde ilçe başkanı olarak adım yok. Niye kendisine yalakalıkyapılanları yazmışlar. Eğer ben Ankara delegesi olmuyorsam neden ilçebaşkanlığını yapayım. Başka partiler için hak hukuk demokrasi diyoruz ama kendiiçimizde yaşamıyoruz.”

Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut il başkanıFerhat Karadağ güven tazeledi.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Farklı kadrolarda 252 personel alımı yapılacakÖnceki Haber

Farklı kadrolarda 252 personel alımı yap...

Hilvan’da mısır tarlasında esrar ele geçirildiSonraki Haber

Hilvan’da mısır tarlasında esrar ele geç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar