Şanlıurfa
DOLAR32.2234
EURO34.9331
ALTIN2444.4

Genç Çiftçi Projesi’nde neler oluyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçi Projesi’nde neler oluyor?
Abone ol
Genç çiftçi projesinde devlet kaynaklarının heba edildiği iddia edildi. Tarım Bakanlığı tarafından başlatılan Genç Çiftçi projesinde köylere ciddi anlamda bir yönelim olmadığı iddia edildi.

(Ali ÇETİNKAYA/Şanlıurfa/OLAY)

Tarım Bakanlığı, köyleri geri dönüşü sağlamak ve köyleri tekrar eski canlılığına kavuşturmak amacıyla 2016 yılında Genç Çiftçi Projesini başlattı. Milli Gazete Yazarı Sadettin İnan, bu projenin fiyaskoyla sonuçlandığını iddia etti. “Sözde, köyleri tekrar canlandırmak, üretim yapmak istediği halde imkanı olmayanları desteklemek amacıyla 2016 yılında başlatılan Genç Çiftçi Projesi, kelimenin tam anlamıyla bir fiyaskoyla sonuçlandı” diyen İnan, paraların heba edildiğini öne sürdü. Başlatılan bu proje içerisinde birkaç güzel örneğin olduğunu ancak genel olarak projeden faydalanılmadığını öne süren İnan, bu projenin birilerine rant olduğunu öne sürdü.

Harcanan paraların geri dönüşümünün olmadığını ileri süren İnan, “Zaten Bakanlığın elinde de 3 yılda verilen yaklaşık 1,5 milyon lira destek kapsamında, bu desteklerin hayvancılık ve bitkisel üretime nasıl bir geri dönüşümü olduğuna dair bir veri bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

Projenin başlangıcından itibaren işin takipçisi olduklarını belirten İnan, “genç çiftçi projesindeki şaibe ve yolsuzlukların en sıkı takipçisi olmuştuk. Ardahan Jandarma Komutanlığı’nın Genç Çiftçi Projesindeki yolsuzluk şebekesine karşı yaptığı operasyonlar da zaten bizi haklı çıkarmıştı. Ancak gelinen noktada cezaevinde firma ayağında neredeyse tutuklu kimse kalmazken, kamu ve bürokrasi tarafına ise hiç dokunulmadı” diye iddiada bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz günlerde TİGEM’in milyonlarca lira zarar ettiğini açıklamıştı. Milli Gazete Yazarı İnan da TİGEM’in yaptığı zarara değinerek, “Şaibeli hayvan alımlarına rağmen ve yürütülen soruşturmada bir numaralı şüpheli konumda bulunan TİGEM eski yöneticileri bile kamuda rahat bir şekilde başka bir etkin göreve atanabiliyorsa yürütülen soruşturmadan nasıl bir sonuç bekleyebilirsiniz? TİGEM’in mevcut yönetimi de yürütülen soruşturmayı (artık iş bilmezliklerinden olsa gerek) sulandırmak için ellerinden geleni yaptılar” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
URSİAD kongreye gitti... Başkan güven tazelediÖnceki Haber

URSİAD kongreye gitti... Başkan güven ta...

Urfalı yazarın kitabı devlet okullarında okutulacakSonraki Haber

Urfalı yazarın kitabı devlet okullarında...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar