Şanlıurfa
DOLAR32.5259
EURO34.9911
ALTIN2424.6

HÜDA Par, Seçimde Kimlerle İttifak Yapacak? Yapıcıoğlu, Urfa'da Açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HÜDA Par, Seçimde Kimlerle İttifak Yapacak? Yapıcıoğlu, Urfa'da Açıkladı
Abone ol
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak için Şanlıurfa'ya geldi. ülke ve yerel gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, sorunların çözümüne yönelik değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. 

HÜDA PAR, İTTİFAK YAPACAK MI?

Seçim durumunda ittifaka girip girmeyeceklerine yönelik ilgili soruya Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:”Şartlar ve zamana göre ona göre karar alacağız. Mevcut siyasi partiler Kanunu ve mevcut düzen partileri ittifak yapmaya zorluyor. Cumhurbaşkanlığı seçimde başkanlığı kazanabilmesi için yüzde 51 oya ihtiyaç duyarlar. Başka partilerin desteğini almak zorunda bu durumda. Baraj programını yaşayacağını düşünen partiler mecburen bu sisteme bu yönteme başvurmak zorunda kalıyor. 2018 yılında 2. Seçimlerde ittifaklar da bir yer almamıştır. Tüm illerde seçime girdik tek başımıza. Bir dahaki seçimde ittifaklar yapılacak diye bir şart yoktur. Ne olursa olsun illaki bir seçime. Parti meclise gebermesi için illaki bir ittifakta gel almayın. Şartlar ve zamana göre ona göre karar alacağız.”

GAP PROJESİ BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİ !

Kentteki sorunlara değinen Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:"Acilen faizin kontol altına alması gerekiyor, buda merkez bankasının hükümetin işidir. DEDAŞ ile ilgili HÜDA Par olarak komisyon kurduk yerinde inceleme yapıyoruz, rapor tamamlandığında kamuoyuna sunacağız. Ekonomi dar gelirli vatandaşları zorluyor, asgari ücretliden vergi alan alınmasın, esnaf zor günler geçiriyor. Tarım sektöründe çiftçiler ciddi sorunlar yaşıyor. Yem fiyatları artışı hayvancılık sektörünü olumsuz etkiliyor. Yüzde 180 zam gelmiş durumda. Kuraklık, mera eksikliği ve diğer etkenler, et fiyatlarının yükselmesine ciddi neden olacak. GAP projesi bitirilmeli, sulama projeleri bitirilmeli.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediye Başkanları Bir Araya GeldiÖnceki Haber

Belediye Başkanları Bir Araya Geldi

Şanlıurfaspor, Kupada Bandırmadan 5 Gol YediSonraki Haber

Şanlıurfaspor, Kupada Bandırmadan 5 Gol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar