Şanlıurfa
DOLAR32.6024
EURO34.8185
ALTIN2512.1

Öğrenciler ”Benim Hikayem Projesi” ile kamerayla tanışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenciler ”Benim Hikayem Projesi” ile kamerayla tanışıyor
Abone ol
Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından başlatılan proje kapsamında Malatya ve Kilis’te öğrenciler kamera kullanıp, canlı yayınların nasıl yapıldığını uygulamalı öğrendi

MALATYA/KİLİS (AA) Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliği ve desteğiyle yürütülen "Benim Hikayem" projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrenciler kamerayla tanışıyor.

Beş yıl önce başlatılan proje için yola çıkan dernek yetkilileri, mahalle mahalle dolaşarak kamera arkasına meraklı 914 yaş arası çocukların yeteneklerini keşfetmesini sağlıyor.

Bu yıl ziyaret edilecek 10 okulunun ilk durağı Kilis'teki Süleyman Demirel Ortaokulu oldu. Bu kapsamda öğrenciler uygulamalı eğitimde kamera kullanma fırsatı buldu.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ve Anadolu Ajansı Görüntü Yönetmeni Mehmet Rıza Marufoğlu, öğrencilere görsel medyada kameramanlık mesleğinin önemini ve nasıl yapıldığını anlattı.

Polatel ve Marufoğlu'dan kameranın teknik özellikleri, belgesel yönetmenliği, sinema çekimi ve röportaj teknikleri hakkında teorik bilgiler alan öğrenciler, daha sonra okul bahçesinde oluşturulan alanda kendi kullandıkları kamera ve diğer ekipmanlarla çekim gerçekleştirdi.

İkinci durak Malatya

Ekibin ikinci durağı ise Malatya'daki Vali Galip Demirel Ortaokulu oldu.

Kamera kullanımı, röportaj teknikleri, belgesel yönetmenliği gibi çeşitli konularda bilgilendirilen öğrenciler daha sonra teker teker kamera arkasına geçerek görüntü çekti.

Ardından öğrenciler okulun bahçesinde, Polatel ve Marufoğlu'dan bilgiler alarak canlı yayınların nasıl yapıldığını uygulamalı şekilde öğrendi.

"Farklı bakış açıları kazandırmaya çalışıyoruz"

Aytekin Polatel, AA muhabirine, 5 yıl önce başlatılan proje kapsamında 914 yaş arasında özellikle köy okullarında okuyan çocukları kamera ile tanıştırdıklarını söyledi.

Bu yıl projenin ilk ayağını Kilis'te başlattıkları ardından Malatya'ya geldiklerini anlatan Polatel, buradan da Van, Bayburt ve Kastamonu'da öğrencilerle buluşacaklarını ifade etti.

Polatel, okulları ekipmanlarıyla ziyaret ettiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Çocukları kamerayla tanıştırarak onların kamerayla neler yapılabileceğini, mekanik bir gözün neler yapabileceğini anlatarak onlara farklı bakış açıları kazandırmaya çalışıyoruz. Bu yıl aynı zamanda çocuklara bir canlı yayın bağlantısı nasıl yapılır onu anlatacağız. Birini kameraman, birini canlı bağlantı yapacak muhabir, birini ışıkçı, birisini de ses operatörü olacak şeklinde ayarladık. Buradaki amacımız bizim de yaşadığımız canlı yayın stresini, keyfini çocukların da yaşamasını sağlayarak onlara farklı bakış açıları kazandırmak."

Projeye katılan çocuklardan çok olumlu geri dönüşler aldıklarını anlatan Polatel, "Çocuklar bizle muhteşem zaman geçiriyor çünkü hiç görmedikleri ekipmanlarla her gün gördükleri televizyonlarda yapılan yayınları kendileri yapıyor. Bu da çocuklar için büyük bir keyif, tecrübe oluyor." diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’ya hayırlı olsun ziyaretiÖnceki Haber

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’ya hayırl...

Silvan’da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldıSonraki Haber

Silvan’da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar