Şanlıurfa
DOLAR32.3391
EURO34.8912
ALTIN2393.5

OSB’deki Fabrika İşsizleri Yeniden İşsiz Kaldı !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OSB’deki Fabrika İşsizleri Yeniden İşsiz Kaldı !
Abone ol
Şanlıurfa’da kapatılan fabrikanın işçileri yeniden mağduriyet yaşadı.  Yapılan eylemler sonucu geri açılmasından sonra tekrar işe alınan işçiler, 1 haftalık çalışma süresinin ardından yeniden işsiz kaldı.

DİSK/Tekstil İşçileri Sendikasına bağlı işçiler, sendikanın bölge temsilcisi Mehmet Türkmen’in görevden alınmasından sonra yeniden işsiz kaldı. İddiaya göre fabrika yönetimi, sendika üyesi işçilerle çalışmak istemediğini bildirdi ve işçiler geçtiğimiz hafta jandarma tarafından fabrikanın dışına çıkarıldı.

Yetkililerin yanlarında durmadığını iddia eden işçiler, eylemlerini bu sabah da sürdürdü. 2’nci Organize Sanayi Bölgesi girişinde toplanan işçiler, fabrikanın önüne yürümek istedi. Ancak güvenlik güçleri buna izin vermezken eylemlerinde ısrarcı olan 2 işçi gözaltına alındı, daha sonra tekrardan serbest bırakıldı.

BİZLERİ AÇLIĞA MAHKUM EDEMEZSİNİZ !

Özak Tekstil İşçi Komitesi tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:”Bizler yine Özak Tekstil kapılarında ve hak arayışındayız. Bizler Kasım'ın 4'sinde 10 günlük yıllık izne isteğimiz dışında zorla yollandık. 10 günlük iznimiz bittiğinde ise bizlere atılan mesajla süresi belli olmayan ücretsiz izine ayırdılar. Şunu soruyoruz her seferinde biz bir aileyiz diyen fabrika yönetimi bizi açlığa mahkûm ediyor Madem bir aileyiz şu ana kadar ailenizden kaç kişiyi mahkum ettiniz buna vicdanınız el veriyor mu? Kendi emektarına iş varsa aileyiz yokken hiçsiniz anlayışını kabul etmiyor ve kınıyoruz. Bize kesin işe başlama tarihimizi vermek zorundasınız. Biz ve çocuklarımızı evde açlığa mahkûm edemezsiniz. Siz Bolu Beyi iseniz bizde köroğluyuz ! İşin azlığından siparişlerin olmayışından haklı olsanız bile bunun çözümü işçiyi borca, sefalete, açlığa mahkûm etmek değildir.

MÜCADELEMİZİ HER GÜN BİRAZ DAHA YÜKSELTECEĞİZ

İŞKUR'dan eleman alıp işsizlik fonundan maaşları karşılıyorsunuz; ama kendi bünyenizdeki çalışanları ücretsiz izne yolluyorsunuz bu çelişki değil de nedir? Eğer bir çözüm bir an önce üretmezseniz biz bu direnişimizi gün geçtikçe yükselteceğiz. Buradan sendikamız olan Disk tekstil işçileri sendikasına sesleniyoruz. Yaklaşık 1 ay önce kapanan uğur tekstil direnişle açılmış ve yine oluşan bir sendika düşmanlığı ile karşı karşıya. Perşembe günü yaklaşık 100 kişinin işine son verildi. Mücadelemizi hem sendika ağalarına hem de hak gaspı yapan sermaye ye karşı her gün biraz daha yükselteceğiz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir merkezli Urfa’da FETÖ operasyonuÖnceki Haber

Balıkesir merkezli Urfa’da FETÖ operasyo...

Urfa’da 2 Otomobil Çarpıştı: 6 YaralıSonraki Haber

Urfa’da 2 Otomobil Çarpıştı: 6 Yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar