Şanlıurfa
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Şanlıurfa iş, Rize işçi bulamıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa iş, Rize işçi bulamıyor!
Abone ol
Aralarında üniversite mezunlarının da bulunduğu Şanlıurfalı mevsimlik tarım işçileri, her yıl gittikleri bölgede bu yıl işçi ihtiyacının az olması nedeniyle çalışacak iş bulamıyor.

Ali ÇETİNKAYA - İbrahim Halil ASLAN / ÖZEL Haber / Şanlıurfa OLAY

Rize’de işçi ihtiyacının olduğunu duyduklarını belirten işçiler, umutlarını Rize’ye bağladıklarını söyledi.

Şeker pancarı başta olmak üzere yılın büyük bir kısmını farklı illerde farklı tarlalarda geçiren Şanlıurfalılar, işçilik ihtiyacının yoğun olduğu Rize’ye gitmek istiyor ancak bunun için de gerekli koşulların sağlanmasını istiyor.

TARIM SEKTEYE UĞRADIĞI İÇİN İŞLERİ DE ZORA GİRDİ

Şanlıurfa’dan giderek birçok ili dolaşıp farklı tarım ürünlerinin işçiliğini yapan Şanlıurfalı tarım işçileri, tarımdaki gecikme nedeniyle başka illerde de iş bulmakta zorlanıyor. Her yıl Ankara, Yozgat, Konya gibi illere giden mevsimlik tarım işçileri, bu yıl bu imkanı da bulamıyor. Önceki yıllarda gittiği bölgelerde bu yıl işçi ihtiyacının az olduğunu dile getiren işçiler, çay toplamak için işçi bulamayan Rize’ye gitmek istiyor. Kendi şehirlerinde çalışacakları bir iş olmadığı için yılın büyük kısmını farklı illerde geçiren işçiler, Rize’ye giderek çay işinde çalışmayı düşünüyor ancak bunun için de çay bahçesi sahiplerinden talep gelmesini istiyor. Daha önce çalışmaya gittikleri bölgelerde bu yıl işçi ihtiyacının az olduğuna dikkat çeken Şanlıurfalı işçiler, bu sebepten ötürü farklı arayışlar içerisine girdiklerini ifade etti. İşçi gruplarını farklı illerde çalıştırmaya götüren çavuşlar da Rizelilerin işçi ihtiyacını karşılamaya hazır olduklarını belirtti.

ÇOĞU İŞÇİ BOŞTA KALDI

Mevsimlik tarım işçileri derneği başta olmak üzere büyük kafileleri çalıştıran çavuşlar, çok sayıda mevsimlik tarım işçisinin bu yıl kentten çıkamadığını söyledi. Bahar aylarında genellikle çapa işlerinde çalışmaya giden işçiler, bu yıl iş olmadığı gerekçesiyle kendi bölgesinde kaldı. Hal böyle olunca zaten yüksek olan işsizlik rakamı kentte daha da yükseldi. Türkiye’nin tarım kenti olarak bilinen Şanlıurfa’da, vatandaşlar tarla işinde çalışmak için ülkenin farklı bölgelerine dağılıyor. Koronavirüs nedeniyle mevsimlik tarım işçiliği de sıkıntıya girerken, Şanlıurfalı işçiler çalışacak yer arıyor. Şanlıurfalı işçiler umudu, Rizeli çay bahçesi sahiplerinden gelecek habere bağladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakanlar kurulu toplantısı bugün yapılacakÖnceki Haber

Bakanlar kurulu toplantısı bugün yapılac...

Dolar TL 7'nin üzerinde, gözler enflasyon verisindeSonraki Haber

Dolar TL 7'nin üzerinde, gözler enflasyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar