Şanlıurfa
DOLAR32.338
EURO35.0374
ALTIN2282.8

Şanlıurfa’da ”eğitimde işbirliği” protokolü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da ”eğitimde işbirliği” protokolü
Abone ol

ŞANLIURFA (AA) Şanlıurfa'da, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan "Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği" protokolü ilgili açıklama yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ve Tarım İl Müdürü Murat Çakmaklı, yapılan işbirliğiyle ilgili açıklamada bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kurt, imzalanan protokolle tarım, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği ile laboratuvar hizmetleri alanlarında öğrencilere ve öğretmenlere yönelik yeterliliklerinin arttırılması aynı zamanda tarım ve gıda alanında nitelikli iş gücünün yetiştirmenin amaçlandığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığıyla mesleki ve teknik alanda yaklaşık 47 alanda 105 dal üzerinde eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdüğünü ifade eden Kurt, şöyle konuştu:

"Tarım, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği ile laboratuvar hizmetleri alanında ilimiz genelinde 8 okulumuzda 11 alan ve dal üzerinde faaliyetler sürdürülüyor. Bu kapsamda yapılacak çalışmalar protokolde belirlenmiş durumda. Bu protokol kapsamında ülkemizin tamamını kapsayacak şekilde 123 okul ve 9 bin 309 öğrenci ve 264 öğretmeni kapsıyor. Bakanlığımız daha çok Tarım ve Orman Bakanlığı'nın deneyimlerinden faydalanarak hizmet niteliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalar, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin bu nitelikten daha fazla faydalanması, üretimin teşvik edilmesi, üretimde yeni teknolojinin kullanılması alandaki bilgi ve birikiminden faydalanmak üzere bu tür bir çalışma yapılmış. İnşallah bu bilgi ve birikimini okullarımıza aktaracağız."

İl Tarım Müdürü Murat Çakmaklı ise ülkenin 2023 hedefleri doğrultusunda bir taraftan dijital çağın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine destek verdiklerini söyledi.

Son dönemde dünyada yaşanan küresel iklim değişikliği ve tarımın önemine dikkat çeken Çakmaklı, şöyle devam etti:

"Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, bilginin en güçlü tarımsal girdi olduğu bilinciyle özellikle gençlerimizin, tarımda daha etkin ve verimli bir şekilde yer alması için ülkemiz topraklarında eğitime entegre olmuş, doğru bilgiyle buluşan ve dünya ile rekabet edebilen birey olmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı güçlerini birleştirerek tarım, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği ile laboratuvar hizmetleri alanlarında faaliyet gösteren tüm okullarda öğrenci ve öğretmenlerin yeterliliklerini artırarak tarım ve gıda sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalamıştır."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da 3 uzun namlulu silah, 2 tabanca ve 5 dürbün ele geçirildiÖnceki Haber

Şanlıurfa’da 3 uzun namlulu silah, 2 tab...

Piyade Er Yusuf Gürler’in Şanlıurfa’daki ailesine acı haber verildiSonraki Haber

Piyade Er Yusuf Gürler’in Şanlıurfa’daki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar