Şanlıurfa
DOLAR32.2754
EURO35.1031
ALTIN2476.2

Şanlıurfa’da ‘Orman Benim’ kampanyası yarın yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da ‘Orman Benim’ kampanyası yarın yapılacak
Abone ol
Orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bütün illerde yarın ”Orman Benim” kampanyası düzenlenecek. Şanlıurfa’da valilik ve Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde yapılacak etkinlik Göbeklitepe yakınlarındaki Ortaören mevkiinde düzenlenecek.

Türkiye'dehavaların ısınmasıyla her geçen gün artan orman yangınlarını önlemekamacıyla Orman Genel Müdürlüğü, bir farkındalık kampanyası başlatıyor.

Tüm il veilçelerde aynı anda düzenlenecek olan 'Orman Benim' kampanyası kapsamında Şanlıurfa’da3 Mayıs’ta saat 10.00'da Göbeklitepe yakınlarındaki Ortaören mevkiinde; ormaniçi ve bitişiğindeki yol kenarları, tarım arazileri gibi yerlerde yanıcı maddelerazaltılacak ve çöp temizliği yapılacak.

OrmanGenel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre orman yangınlarının yüzde 90'ıinsan kaynaklı olarak çıktığı görülmektedir. 

OrmanGenel Müdürlüğü, insan kaynaklı çıkan yangınların sebeplerini şu şekildeaçıkladı:

1)   Tarımsal hasadı müteakip oluşan atıkların yakılması2)    Tarımsal alan ve yerleşim alanlarındaki atıkların temizlikamaçlı yakılması3)    Özellikle araçla seyir halindeyken sönmemiş sigaralarınaçık alanlara atılması4)    Nemin çok düşük olduğu günlerde açık alanda pişirme amaçlıaktivitelerin yapılması5)    Ormanlık alanlarda insan kaynaklı ve tam olaraksöndürülmemiş ateşler6)    Nemin düşük olduğu günlerde yapılan kaynak ve spirallemetal kesme çalışmaları esnasında çıkan kıvılcımlar7)    Yerleşim yerleri arasında enerji taşıyan hatların bakımsızbırakılması veya kapasitenin üzerinde enerji çekilmesi nedeniyle patlayantrafolar8)    Herhangi bir önlem almadan çalışan biçer döğer gibi işmakinalarından kaynaklı yangınlar9)    Nadir de olsa kasıtlı çıkarılan yangınlar10)    Çevreye gelişi güzel atılan cam ve benzeri atıklar

 

OGM ilebirlikte tüm il ve ilçe bölge müdürlükleriyle eş zamanlı olarakgerçekleştirilecek 'Orman Benim' kampanyası kapsamında orman içi  vebitişiğindeki yol kenarları, tarım arazileri, yerleşim yerleri ve tesislerinbitişiğinde; çalı, diri örtü temizliği, alt dal budaması ve etrafta bulunançöplerin temizliği yapılacak. Böylelikle orman yangınlarının olumsuzetkilerinin en aza indirilmesi, yangın sayılarını düşürülmesi ve farkındalıkyaratması hedefleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haliliye’de 6 bin ekmek ihtiyaç sahiplerinin sofrasındaÖnceki Haber

Haliliye’de 6 bin ekmek ihtiyaç sahipler...

Mikrobiyal gübre ile Şanlıurfa tarımında sürdürülebilir gelecek!Sonraki Haber

Mikrobiyal gübre ile Şanlıurfa tarımında...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar