Şanlıurfa
DOLAR32.2172
EURO35.0496
ALTIN2512.9

Şanlıurfa’da ‘Şire Şenliği’ renkli görüntülere sahne oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da ‘Şire Şenliği’ renkli görüntülere sahne oldu
Abone ol
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Türkiye’nin en lezzetli “şire” çeşitlerinin yapıldığı Şanlıurfa’da bağbozumu geleneğini yaşatmak ve geleceğe aktarmak amacıyla Hilvan ilçesi Ovacık Mahallesi’nde düzenlenen “Şire Şenliği”ne katıldı. Başkan Beyazgül, Hasenik’te üretilen şirenin Türkiye’de bir marka olduğunu söyledi.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, HilvanBelediyesi ile Hilvan Yerel Eylem Grubu tarafından her yıl geleneksel olarakdüzenlenen Şire Festivali Hilvan İlçesi Ovacık (Hasenik) Mahallesindegerçekleşti.

Bastık, çekçek, cevizli sucuk, pekmez vedaha birçok ürünün gözlere hitap ettiği Şire Şenliğinde Hilvan Ovacıklıkadınların maharetli elleriyle yaptıkları envai çeşit yöresel lezzetlerin yapımaşamasından tadım aşamasına kadar geçen zahmetli süreç gözler önüne serildi.

Şire’nin bir Türkiye markası olduğunuanlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Şire,Şanlıurfa’nın bir geleneğidir. Kadınlarımızın maharetli elleriyle hazırlananşire’lerde el emeği göz nuru var. Şire’nin hazırlanmasında kadınların büyük biremeği var. Odun ateşinde doğal bir ortamda hazırlanan şirenin tadı Hasenik’tebir farklı lezzet alıyor. Hasenik bir marka olmuşsa en baştan sonuna kadar herşeyin çok titizlikle yapılmasındandır. Bunlar doğal yiyeceklerimizdir. Bunlarlezzet, şifa ve bir tanıtım, bir marka hepimiz için çok önemlidir. Şehrimizinbirçok yerinde çok güzel işler yapılıyor. Fıstık, tatlı, şire, çekçekler amabunlardan biri de Hasenik’teki lezzettir. Kentin lezzetlerinin tanıtılması içinher çalışmaya destek vereceğiz. Şire sadece Hilvan’ın değil Türkiye’nin birmarka değeridir’’ diye konuştu.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık,ise Hasenik’te yapılan Şire lezzetini dünyaya tanıtmak amacıyla her yılfestivaller düzenlediklerini söyledi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğan emekli aylıkları zammı için tarih verdi!Önceki Haber

Erdoğan emekli aylıkları zammı için tari...

ABB’de atılım dönemi başlıyorSonraki Haber

ABB’de atılım dönemi başlıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar