Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Türkiye’deki eğitimlerini başarıyla tamamlayarak göreve başlayan Telabyad Polis Teşkilatı ile bir araya geldi. Tel Abyad polisine görevinde başarılar dileyen Vali Erin, polislere tavsiyelerde bulundu.
Kızılay tarafından Tel Abyad’da kurulan Sevgi Mağazası açılış töreninin ardından Telabyad Emniyet Müdürlüğü’ne geçen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ile burada yapılan çalışmaları inceledi. Polis teşkilatında görev almak için müracaat eden, gerekli güvenlik soruşturmaları yapıldıktan sonra, mülakat ve eğitimleri başarıyla tamamlayarak göreve başlayan Telabyad yerel polisine hitaben bir konuşma yapan Vali Erin, Telabyad’ın güvenliğinin yavaş yavaş yerel polis teşkilatı olan Şurta’ya bırakılacağını söyledi.
Vali Erin, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Telabyad’ın, Telabyadlıların ve Türkiye Cumhuriyetinin sizden beklentileri oldukça fazla. Burada yaşayan, terör örgütlerinin işgali döneminde buraları terk etmek durumunda kalan Telabyadlı kardeşlerimizin emniyeti, huzuru, güvenliği zaman içerisinde tamamen size teslim edilecek. Birlik beraberlik içerisinde olun. Telabyad polis kuvveti tek ses, tek yumruk, tek vücut olsun. Disiplinden taviz vermeyin. Görev yaptığınız sırada ve özel hayatınızda tertipli, düzenli olun. Vatandaşlarla olan ilişkilerinizde medeni ilişki düzeyinizi muhafaza edin. Amirlerinize tam bir sadakatle bağlı olarak çalışın. Mesleğinize ve görevinize bağlı olun. Böyle davranır ve disiplinli hareket ederseniz, Telabyad inşallah sizlerin de desteği ve görev aşkıyla çok kısa zaman içerisinde bütün Suriye’ye örnek olacak bir şehir haline gelecektir. Kanunsuzluklara, hukuksuzluklara kesinlikle müsamaha etmeyin. Kısa zaman içerisinde Telabyad’ı inşallah yaşanabilir bir şehir haline dönüştüreceğiz. Ama en çok dikkat ettiğimiz ve önemsediğimiz, başımızdaki amirlerin talimatları doğrultusunda hareket etmenizdir. Onlara tereddütsüz bir şekilde uymanızdır. Allah yardımcınız olsun. Allah Suriye halkıyla ve Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle birlikte olsun.”
BİHA
Yorum Yazın