Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Vatandaş borç batağında!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatandaş borç batağında!
Abone ol
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin açıkladığı rakama göre, Bireysel kredi kullanan kişi sayısı son bir yılda 900 bin kişi artarak kredi borcu olan kişi sayısı 33,2 milyon oldu.

Ekonomi yönetimi, salgın sürecinde vatandaşı borçlandırarak ekonomiyi canlandırma politikalarının yarattığı sorunlar büyüdükçe bu anlayıştan vazgeçmeye başladı. Bu kapsamda yeni bir karar yayımlayan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırını 60 aydan 36 aya indirdi.

Hatırlanacağı gibi Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) da son toplantısında bireysel kredilerin güçlü seyrettiğini belirtirken özellikle enflasyon konusunda şu vurguyu yapmıştı:

“Salgına bağlı birim maliyet artışlarına ilave olarak döviz kuru ve kredilerde yaşanan gelişmeler talep yönlü dezenflasyonist etkileri sınırlamakta ve çekirdek enflasyon göstergelerinin eğilimlerinde yükseliş gözleniyor.”

 ''Konut ve taşıt kredileri gaza bastı''

BDDK’nin 28 Ağustos tarihli verilerine göre, bireysel kredi kartı dahil toplam tüketici kredileri, önemli faiz indirimlerinin yapıldığı haziran ayından bu yana yüzde 21.4 artarak 783.9 milyar liraya ulaştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okay Yokuşlu Galatasaray'da!Önceki Haber

Okay Yokuşlu Galatasaray'da!

Dorukhan Toköz, İtalya yolcusu!Sonraki Haber

Dorukhan Toköz, İtalya yolcusu!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar