Şanlıurfa
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

2022 yılı pamuk biçim ücretleri açıklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2022 yılı pamuk biçim ücretleri açıklandı
Abone ol
Şanlıurfa’da 2022 yılı hasat dönemi için pamuğun makineli ve elle toplama ücretleri açıklandı.

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar Başkanlığında Şanlıurfa Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen toplantıyla Şanlıurfa il sınırları içinde 2022 yılı pamuğun makineli ve elle toplama ücretleri belirlendi.

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulunun aldığı karar doğrultusunda pamuğun makineli hasadı il sınırları içerisinde dönüm fiyatı balyasız 475 TL, balyalı ise 630 TL olarak belirlendi. Pamuğun elle toplama ücreti kilogram başına pamuğun randımanına göre değişecek. Buna göre 39-40 randıman pamuğun kilogramı 2 lira 10 krş, 37-38 randıman olan pamuk 2 TL ve 35-36 randıman olan pamuk ise 1 lira 80 krş.

Yapılan toplantı sonucunda açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, " Çiftçilerimize, tarım işçilerine ve biçercilerimize kazançlı, bereketli bir sezon diliyorum. Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ile yaptığımız toplantı sonucunda pamuk toplama ve mısır biçim ücretlerini belirledik. Biçim ücretlerini belirlerken ince eleyip sık dokuduk ne çiftçiyi, ne biçerciyi nede elle toplama yapan çiftçilerimizi mağdur etmemeye çalıştık. Ekonomi şartları bir bir göz önünde bulundurmaya gayret ettik. Tarım çalışanlarına ve sektörde emek veren herkese hayırlı bir sezon geçirmelerini diliyorum.’’ İfadelerini kullandı. Başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıya Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Ceylanpınar Ziraat Odası Başkanı Sinan Keskin, Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Akçakale Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ayhan, yönetim kurulu üyeleri ve çiftçiler hazır bulundu.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kılıçdaroğlu’ndan Urfa AçıklamasıÖnceki Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Urfa Açıklaması

Seyyar biçerdöverciler il il gezerek hasat yapıyorSonraki Haber

Seyyar biçerdöverciler il il gezerek has...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar