
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 9 ilde bu sabah eşzamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, elebaşıları yurtdışında bulunan organize suç örgütlerine yönelik önemli bir başarıya imza atıldığını duyurdu. Operasyonlarda toplam 42 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında; İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından İstanbul merkezli Adana, Samsun, Siirt, Kocaeli, Ankara, İzmir, Tekirdağ ve Aydın’da operasyonlar düzenlendi.
Gözaltına alınan şüphelilerin;
• Maskeli şekilde çalıntı araç veya motosikletle kasten öldürme,
• Kasten yaralama,
• Tehdit,
• Yağma,
• Yağma amaçlı iş yeri kurşunlama gibi suçlara karıştıkları tespit edildi.
Şüpheliler hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarınca soruşturma başlatıldı.
Bakan Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen tüm güvenlik güçlerini tebrik ederek, “İstihbarat birimlerimizin ve güvenlik güçlerimizin koordineli çalışmalarıyla, hiçbir suç ve suçlunun cezasız kalmaması için organize suç örgütlerine yönelik yürüttüğümüz mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yerlikaya, paylaşımını “#TürkiyeninHuzuru” etiketiyle tamamladı.
Yorum Yazın