nihat çiftçi
Şanlıurfa
DOLAR32.3141
EURO35.0795
ALTIN2279.2

ADP'den Vatandaşlık açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ADP'den Vatandaşlık açıklaması
Abone ol

Aydınlık Demokrasi Partisi Genel Başkanı Erkan Deniz son günlerin tartışma konusu olan Suriyelilere ve yabancılara verilen vatandaşlıklarla ilgili bir yazılı açıklama yaptı . Rakamlar ile verilerle yapılan açıklama da vatandaşlık verileceklerin titizlikle incelenmesi gerektiğini belli kriterleri olmayanlar ile en ufak kriminal bir suça karışmış kişilere kesinlikle vatandaşlık verilmemesi gerektiğinin altı çizildi. 
Aydınlık Demokrasi Partisi Genel Başkanı Erkan Deniz ,son günlerde hem hükümet tarafından hemde muhalefet cephesinde sıkça gündem olan Suriyelilere ve yabancılara verilen vatandaşlıklarla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi. "2644 sayılı Tapu Kanununun 35. maddesinde yabancı gerçek veya tüzel kişilerin gayrimenkul edinimi hakkındaki hükümler belirtilmektedir. 36. maddede ise yabancı sermayeye sahip şirketler hakkındaki hükümler belirtilmektedir.
 Vatandaşları Türkiye’de gayrimenkul edinme hakkına sahip ülkeler Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmekte ve Bakanlar Kurulu, gerekli görüldüğü takdirde gayrimenkul edinme ile ilgili özel koşullar uygulayabilmektedir.Burada mütekabiliyet durumununa bakılır.Türk vatandaşlarına mülk edinme hakkı veren ülkelere Türkiye Cumhuriyeti olarak ta izin verilmektedir. Gayrimenkul Satın Alımı Yoluyla Türk Vatandaşlığı Kazanma Hakkı Yabancı uyruklu gerçek kişilere 250.000 ABD doları ve üzeri değerde gayrimenkul satın almaları halinde istisnai prosedürler yoluyla Türk vatandaşlığı kazanma hakkı verilmektedir. İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre düzenlemenin ardından büyük çoğunluğu Ortadoğu’dan 250'yi aşkın kişi bu yolla Türk vatandaşlığına başvurdu. Uygulama 3 ayda yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım çekti. Buna ek olarak yaklaşık 200 kişinin de belge teslimi aşamasında olduğu belirtiliyor.
Bu sayıya yurt dışında neredeyse hiç tanıtım yapılmadan ulaşıldı. Danışmanlık şirketleri, yapılacak tanıtımlarla birlikte sayının 2022’da patlama yapmasını bekliyor.
11 ayı kapsayan verilerde Türkiye genelinde 35 bin 430 konut yabancılara satıldı. Iraklılar 7 bin 308 ile birinci, İranlılar 3 bin 217 ile ikinci, Afganistanlılar ise bin 852 ile üçüncü sırada yer aldı"denildi . 
ADP Genel Başkanı Erkan Deniz vatandaşlık meselesinin çok ciddi bir mesele olduğunu o yüzden vatandaşlık verilecek kişileri çok iyi seçmeleri gerektiğinin altını çizdi.
 Deniz , Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı dünyada ki ülkeler arasında en önemli bir vatandaşlık olduğunu da belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gurbetçi hayırseverler, Suriyeli yetimlerin yüzünü güldürdüÖnceki Haber

Gurbetçi hayırseverler, Suriyeli yetimle...

Türk Kızılay Batman Şubesinin kadın üyeleri bisikletlerle yemek dağıtıyorSonraki Haber

Türk Kızılay Batman Şubesinin kadın üyel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar