Şanlıurfa
DOLAR32.2234
EURO34.9331
ALTIN2444.4

Akşener: Son kez karşınızdayım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akşener: Son kez karşınızdayım
Abone ol
Yerel seçimlerde hezimete uğrayan İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayı bugün yapılıyor. Kurultayda aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener, kürsüde son kez partililere seslendi.

İYİ Parti, bugün 5. Olağanüstü Kurultayı’nda yeni genelbaşkanını belirleyecek.

31 Mart seçimlerinde Türkiye geneli belediyebaşkanlığında yüzde 3.76, il genel meclislerinde yüzde 4.59 oy alan İYİParti'de mevcut Genel Başkan MeralAkşener, olağanüstü kurultay kararı alarak, başkanlığa aday olmayacağınıaçıklamıştı.

Adaylarınöncesinde Akşener 'son kez' kürsüye çıktı.

Akşener'in kürsüye çıkışındanönce partililere Akşener görüntüleri izletildi ve "Bir gün gitsen bile hatıran yeter" şarkısıçalındı.

“TEHDİDE, BASKIYA, ZORBALIĞAHİÇ EYVALLAHIM OLMADI”

Meral Akşener 30 yıllık siyasi kariyeri boyunca çalışmamotivasyonunun millete, Cumhuriyete ve devlete olan vefa borcunu ödemekolduğunu vurgulayarak; “Bu uğurda 30yıl boyunca bir kadın olarak zorluklarla, iftiralarla, tehditlerle karşılaştım.Her devrin fırsatçılarıyla, ahlaksızlarıyla, zalimleriyle mücadele ettim. Amaşunu içtenlikle söyleyebilirim ki; zihnim de, vicdanım da hep çok rahat oldu.Çünkü hiçbir zaman peşinden koştuğum kişisel bir çıkarım olmadı. Çünkü hiçbirzaman utanacağım bir yaram olmadı. Çünkü hiçbir zaman vicdanımı susturabilecekbir güç olmadı. Bu yüzden de yalana, dolana, dümene hiç tahammülüm olmadı.Tehdide, baskıya, zorbalığa hiç eyvallahım olmadı. Allah şahit; toz zerresikadar korkum da olmadı. Çünkü ecelin ne bir nefes evvel ne bir nefes sonraolduğuna hep inandım.” şeklinde konuştu.

 

“’TUTUKLANACAKSIN’ TEHDİTLERİUMURUMDA BİLE OLMADI.”

Siyasetin içerisinde geçirdiği 30 yıl boyunca inandığıyolda yürümekten vazgeçmediğini, aldığı kararların ve üstlendiğisorumlulukların hep arkasında durduğunu hatırlatan Akşener; “Dolayısıyla hayatımın her döneminde sahipolduğum ahlaki değerleri, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini, Türkiye’ninihtiyaçlarını gözeterek; sorumluluklar aldım, tutumlar sergiledim. Meselemillet, mesele memleket olduğunda inandığım yolda yürümekten hiçbir zaman çekinmedim.Milletin hakkı için, devletin itibarı için karşısında durduklarımın parmaksallayan elleri beni yıldıramadı. Hedef tahtasına koyan dilleri benisindiremedi. Cazip teklifleri beni susturamadı. Makam vaatleri benidurduramadı. “Tutuklanacaksın” tehditleri umurumda bile olmadı. Rabbimeşükürler olsun ki bugüne kadar verdiğim tüm kararların aldığım tüm tutumların,üstlendiğim tüm sorumlulukların hep arkasında durdum bugün de durmaya devamediyorum.“ ifadelerini kullandı.

 

 

“HAKLA BATILIN ARASINDAKİFARKI, TARİH BELİRLERMİŞ…”

Akşener, bugüne kadar Türk siyasetinin kritiksüreçlerinde uyardığı her konuda haklı çıktığını vurguladığı konuşmasında; “Hani derler ya; “Hakla batılın arasındakifarkı, tarih belirlermiş.” Nitekim ben de buna hep şahit oldum.  Her zaman kısa vadede olmasa da zaman beni ennihayetinde hep haklı çıkardı. Mesela 28 Şubat’ta; herkes korkudan susupotururken ölümle tehdit edilmeme rağmen vesayetçilere karşı tutum aldım. Vehaklı çıktım. Mesela 2001 yılında; herkes makam mevki hayalleri kurarken “Türkdemekten korkanlarla yol yürünmez.” diyerek bir karar aldım. Yıllarca sürecekbir iktidarın parçası olmamayı ben daha yolun en başında seçtim. “Devletlemilleti barıştıracağız.” diye gelenlerin milleti birbirine küstüreceklerini bendaha en başında gördüm. Ve haklı çıktım. Mesela 2010 yılında; herkes “Yetmezama evet.” diye diye demokrasi havarisi havalarında ortalıkta gezinirken;Türkiye göz göre göre ateşe atılmasın diye iktidarın en tepesi de dahil olmaküzere önde gelenlerine bizzat gittim, söyledim. “Yapmayın, etmeyin. Bu garabetsizi de vuracak.” dedim. Sonucunda ise maalesef ki milletimiz devletinisokaktan toplamak zorunda kaldı. Ve haklı çıktım.” dedi.

 

“TÜRKİYE’YE NEFES ALDIRMAK İÇİNYERİ GELDİ FERAGATTE, YERİ GELDİ FEDAKÂRLIKTA BULUNDUM. YERİ GELDİ HERKESSUSTUĞUNDA BİLE MİLLETİN SESİNİ HAYKIRAN OLDUM.”

Meral Akşener her dönemde milletin taleplerinin duyulmasıiçin çabaladığına dikkat çekerek; “Mesela2017 yılında; devletimizin “kerim” anlayışını ortadan kaldıran, milletimizi deucube bir sisteme mahkûm eden Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi referandumuna“Hayır” demek için il il gezdim. “Bu sistem Türkiye’yi uçuruma sürükler.”dedim. Ve maalesef haklı çıktım. 2018’de, 2019’da, 2020’de ve en nihayetinde2023 yılında da “milletle inatlaşılmaz” diyerek hem iktidarı hem de anamuhalefeti defalarca uyardım. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye’ye nefes aldırmak için yerigeldi feragatte, yeri geldi fedakarlıkta bulundum. Yeri geldi herkes sustuğundabile milletin sesini haykıran oldum.” şeklinde konuştu.

 

“BENİM İÇİN ESAS MESELE; BENİMHAKLI ÇIKMAM DEĞİL, MİLLETİMİZİN ÇIRAK ÇIKMAMASIYDI.”

2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri sürecindevatandaşların taleplerinin duyulması için gösterdikleri çabanın o gün tepkiçektiğini ancak bugün haklılığının dile getirildiğini ifade eden İYİ PartiGenel Başkanı Meral Akşener; “Çokdeğil daha geçen yıl söylediklerimi o günlerde hararetle reddedenler, şahsımaher türlü hakareti edenler, hırsından hızını alamayıp iftiraya sarılanlar;bugün benimle aynı şeyleri söylemeye başladılar. Hatta bazıları kısık sesle deolsa “haklıymış” bile diyorlar…  Nediyeyim? Sabah şerifleriniz hayrolsun… Rahmetli İnönü’nün bir sözü vardır; “Tarih kürsüsünden hâliniziseyrediyorum. Suçluların telaşı içindesiniz…” İşte ben de bugün bu arkadaşların hâlini acıyarak seyrediyorum… Çünkübenim için esas mesele; benim haklı çıkmam değil, milletimizin çırakçıkmamasıydı. Memleketimizde yokluğun, yoksulluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun5 yıl daha hüküm sürmemesiydi. Türkiye’nin 5 yılını daha kaybetmemesiydi.” dedi.

 

“BİZ İYİ PARTİ’Yİ KAVGALARA,KORKULARA, MECBURİYETLERE MAHKÛM EDİLEN MİLLETİMİZE YENİ BİR SEÇENEK SUNMAKİÇİN KURMUŞTUK!”

İYİ Parti olarak 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine “hürve müstakil” olarak katılma kararının aslında İYİ Parti’nin fabrika ayarlarınadönmesi olduğunu hatırlatan Meral Akşener; “Çünkü biz İYİ Parti’yi iki kutba mahkûm edilen Türk siyasetinin yaşamodası olması için kurmuştuk! Çünkü biz İYİ Parti’yi kavgalara, korkulara,mecburiyetlere mahkûm edilen milletimize yeni bir seçenek sunmak içinkurmuştuk! Çünkü biz İYİ Parti’yi bir kişiye, bir zümreye, bir gruba ya da birbaşka partiye kaldıraç olmak, imkân sağlamak, kariyer basamağı olmak için değilmilletin istiklali, memleketin istikbali için kurmuştuk! Dolayısıyla ben debugüne kadar hem kendimin hem de partimizin aldığı tüm kararların arkasındadurduğum gibi bu kararın da elbette arkasında durdum.” ifadelerinikullandı.

 

“SADECE SÖZ SÖYLEME SIRASINDADEĞİL, BEDEL ÖDEME SIRASINDA DA EN ÖNDE DURUYORUM. “

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel Başkan adayıolmayan Meral Akşener, Türkiye’nin alışılmış normallerinin dışında bedel ödemesırasında da en önde durduğunu vurgulayarak; “Ne kadar zorlu bir yola çıktığımızın farkındaydım. İftiralarla,karalamalarla, çirkin oyunlarla üzerimize gelineceğinin farkındaydım. Satınalınmışlara karşı yürekten inanmışların mücadelesini yürüttüğümüzünfarkındaydım. Taşın “altına elini, gövdesini koyanların farkında olduğum gibi otaşın bizi ezmesi için çalışanların da, iştahla el ovuşturanların dafarkındaydım. Ez cümle seçim sonuçları doğrultusunda aldığımız riskin elbettefarkındaydım. İşte bu yüzden bugüne kadar olduğu gibi bugün de Türkiye’ninalıştırılmış normallerinin dışında, sadece söz söyleme sırasında değil bedelödeme sırasında da en önde duruyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

“HİÇBİR HESABA, HİÇBİRPAZARLIĞA, HİÇBİR SAHTEKÂRLIĞA GİRMEDEN MİLLETİN SESİNİ DUYURMUŞ OLMANINMUTLULUĞUYLA SON KEZ KARŞINIZDAYIM!”

Meral Akşener aldığı karardan pişman olmadığının altınıçizerek üzerine düşen her şeyi yaptığını da vurguladığı konuşmasına şu sözlerledevam etti: “Bugüne kadar her daim,kimseden bir beklentim olmaksızın gerektiğinde bedel ödemeyi bildim. Bundandolayı da asla pişman olmadım. Nitekim bugün de pişman değilim. Çünkühaklılığımızın elbet bir gün anlaşılacağını biliyorum. Ve bugün üzerime düşenher şeyi yapmış olmanın huzuruyla son kez karşınızdayım! Hiçbir hesaba, hiçbirpazarlığa, hiçbir sahtekârlığa girmeden milletin sesini duyurmuş olmanınmutluluğuyla son kez karşınızdayım! İYİ Parti olarak varlığımızı, onurumuzu,duruşumuzu pazarlık masalarına meze ettirmemiş olmanın gururuyla son kezkarşınızdayım! İYİ Parti’yi kurduğumuz ilk günkü gibi bir an bile pes etmedenmücadele etmiş olmanın gönül rahatlığıyla son kez karşınızdayım! Allah herkeseböyle veda etmeyi nasip etsin.“

 

“BİZ BUGÜNLERE ÇİÇEKBAHÇELERİNDEN DEĞİL, MAYIN TARLALARINDAN GEÇEREK GELDİK!”

İYİ Parti’nin kuruluş hikâyesini hatırlatan MeralAkşener; “Biz bugünlere çiçek bahçelerindendeğil, mayın tarlalarından geçerek geldik! Biz bugünlere önümüze örülen telörgüleri, barikatları, engelleri teker teker aşarak geldik! Biz bugünlereışıkları kesilen salonlara, yolumuzu kesen kamyonlara, adressiz kurşunlaradirenerek geldik! Cümle aleme meydan okuduk! 25 Ekim 2017’de bir Çarşambasabahı demirden dağları bile eriten kadim bir ateşin etrafında toplandık! Kutlubir davada, şanlı bir mücadeleyi vermek için İYİ Partimizin güneşindebuluştuk!” dedi.

 

“MESELE İNANMAKTI. MESELE İDDİASAHİBİ OLMAKTI. MESELE YENİ ŞEYLER SÖYLEYEBİLMEKTİ…”

İYİ Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar kullandığıkampanya sloganlarına atıfta bulunarak Türk milleti ile kurduğu bağa dikkatçeken Meral Akşener; “Türkiye’nin çokyarası var “biz merhem olacağız.” dedik. Türkiye’nin çok acısı var “bizdindireceğiz.” dedik. Türkiye’nin çok derdi var “biz derman bulacağız.”dedik.  “Türkiye İYİ Olacak!” diyerekyola çıktık.  Sesi kısılan sözü kesileniftiraya uğrayanların partisi olduk. “Bir Memleket Meselesi” dedik; il il, ilçeilçe, köy köy dolaştık Anadolu’nun partisi olduk. “Millet Bizi Çağırıyor!”dedik; esnafların, çiftçilerin, emeklilerin, kadınların partisi olduk. “Gençleriçin Gençlerle Beraber!” dedik; Türk olmaktan gurur duyan ama Türkiye’deyaşayabilmek için çare arayan gençlerin partisi olduk. “Devlete MilletYakışır!” dedik; hor görülen, duyulmayan, iradesi hiçe sayılan milletimizinpartisi olduk. “Türkiye Tarih Yazacak!” dedik Her şeye rağmen gönlündeki umudasarılanların partisi olduk! “Mecbur Değilsin!” dedik. Tıpkı 25 Ekim 2017’dekigibi “Yol bulamıyorsan yol açacaksın.” diyen cesurların partisi olduk! Hiçbirzaman bir yerlerden garanti beklemedik. Bir yerlere sırtımızı dayayarak dailerlemedik. Kirli pazarlıkların peşine düşüp ilkelerimizden taviz vermedik. Çünkümesele inanmaktı. Mesele iddia sahibi olmaktı. Mesele yeni şeylersöyleyebilmekti.” dedi.

 

“İYİ NİYETİMİZE, VATANSEVGİMİZE VE HASLETLERİMİZE RAĞMEN NASIL ZULME UĞRADIĞIMIZI UNUTMAYIN!”

“Hatırlayın, bu partiyikurarken size bir şey söylemiştim; “Nereden ve nasıl geldiğimizi unutmayın!”demiştim.” diyerek hatırlatmada bulunup sözlerine devam eden Akşener; “İyi niyetimize, vatan sevgimize ve hasletlerimize rağmen nasıl zulmeuğradığımızı unutmayın! Nasıl taarruz altına alındığımızı unutmayın! Yokluklariçinde bir araya gelip nasıl ayakta kaldığımızı unutmayın! Sırf bize oy veriyordiye ekmeğiyle oynanan, standı basılan ve hatta şiddete maruz kalankardeşlerimizi unutmayın! Ben hiçbir zaman unutmadım. O yüzden de şahit olduğumbin bir emeğe dil uzatanların diline, el uzatanların eline mani oldum. Yağmurnereye yağarsa tarlasını oraya çekenlere mani oldum. İYİ Parti’nin ve İYİPartilinin fedakârlığını taşıyamayanlara mani oldum. “Tek kişi kalsam da bumücadeleden vazgeçmeyeceğim.” dedim, asla da vazgeçmedim. “Gerekirse bedeliniödeyeceğim.” dedim ve bugün de karşınızda aziz milletime ve sizlere karşı birkez daha söylemek isterim ki; ben bu bedeli ödemeye razıyım.” dedi.

 

“BUGÜNDEN SONRA ARTIK BU EVİSİZ KORUYACAKSINIZ!”

 İYİ Partililereseslenerek konuşmasına devam eden Meral Akşener; “Kennedy’nin çok meşhur bir sözü vardır; “Zaferin bin babası vardır,mağlubiyet yetimdir.” der. İşte ben o bin babanın kaçıştığı yerde o yetimmağlubiyeti öksüz bırakmadım! Haksız olduğumuz için değil söz verdiğim içinbırakmadım! Başarısızlığı ben aldım, artık başarıyı siz yakalayacaksınız!Bedeli ben ödedim, artık hesabı siz tutacaksınız! Kiminiz “abla”, kiminiz“kardeş”, kiminiz “anne” diye geldiniz. Benden bir ev, bir yuva istediniz. Bende İYİ Parti’yi sizlere bir ev, bir yuva yaptım. Ocağını tüttürdüm, içiniısıttım, sofrasını kurdum, bahçesini genişlettim. Yıkmak isteyenlere, dağıtmakisteyenlere, çökmek isteyenlere müsaade etmedim. Ama bugünden sonra artık buevi siz koruyacaksınız! Bu evi artık siz ayakta tutacaksınız!  Bu eve artık siz bakacaksınız! Şairin dedediği gibi; “Bizdik o hücumun bütün aşkıyla kanatlı, bizdik o sabah ilk atılansafta yüz atlı… Dünyâya vedâ ettik, atıldık dolu dizgin. En son koşumuzdur bu,asırlarca bilinsin!” diyerek Genel Başkan adaylarına başarılar diledi vekonuşmasını sonlandırdı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Harran Üniversitesine 5 yeni bölüm!Önceki Haber

Harran Üniversitesine 5 yeni bölüm!

Karaköprü Belediyespor deplasmanda berabere kaldı!Sonraki Haber

Karaköprü Belediyespor deplasmanda berab...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar