Şanlıurfa
DOLAR32.3671
EURO34.7025
ALTIN2387.4

Bakan Güler Şanlıurfa’da video telekonferans toplantısı gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Güler Şanlıurfa’da video telekonferans toplantısı gerçekleştirdi
Abone ol
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şanlıurfa’da bayramlaşma sonrası video telekonferans toplantısında, yurt içinde ve sınır ötesinde görev yapan birliklerin komutanlarına seslendi. Güler, Türkiye’nin güvenliğini sağlamak ve haklarını korumak için kararlılıkla çalıştıklarını belirtti. Güler ayrıca, terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar yürütüldüğünü ve örgütlerin hareket kabiliyetinin azaldığını vurguladı.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde GenelkurmayBaşkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral ErcümentTatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve HavaKuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile gittiği Şanlıurfa’dabayramlaşma sonrası toplantı gerçekleştirdi.

20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığında gerçekleştirilen videotelekonferans toplantısında, yurt içinde ve sınır ötesinde görev yapanbirliklerin komutanlarına seslenen Bakan Yaşar Güler, Türkiye'nin güvenliğinisağlamak ve haklarını korumak için kararlılıkla çalıştıklarını belirtti.

Güler, terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlaryürütüldüğünü ve örgütlerin hareket kabiliyetinin azaldığını vurguladı.

Güler konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Bugün, hep birlikte bir bayrama daha ulaşmanınmutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel bayram gününde, sizlerle birlikte bulunmaktanbüyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bayramlar; mutluluklarınpaylaşılarak arttığı, geleneklerin yaşatıldığı, toplumsal dayanışmanın derindenhissedilerek birlik ve beraberlik ruhunun güçlendiği çok özel ve çok anlamlıgünlerdir.

Bu vesileyle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimlekutluyor; sevdiklerinizle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk dolu nicebayramlar geçirmenizi temenni ediyorum.

Küresel ve bölgesel düzeyde kritik gelişmelerin yaşandığıbu hassas dönemde artan risk, tehdit ve tehlikeler karşısında ülkemizin ve asilmilletimizin güvenliğini sağlamak, hak ve menfaatlerimizi korumak için azim vekararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yurt içinde ve sınır ötesinde icraedilen başarılı operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbe vurulmuş; artık,örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına gelmiştir.

Bunda bütün pay, aziz şehitlerimiz ve kahramangazilerimizle birlikte kahraman Mehmetçiklerimize aittir.

Şu ana kadar büyük bir başarıyla sahada tesis ettiğimizkontrolün geliştirilmesi ve genişletilmesi, terör örgütünün eylem ve hareketkapasitesinin sıfırlanması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yerbırakmayacağız.

Kahraman ordumuzun son bir asrın en kapsamlı, en yoğun veen etkili faaliyetlerini gerçekleştirdiği bu hassas dönemde, terörle mücadeleile birlikte hudutlarımızı da personel sayısı ve teknolojik bakımından enyoğun, tedbirlerle sağlıyoruz.

Mavi ve Gök Vatanımızda hak ve menfaatlerimizinkorunmasına yönelik faaliyetlerimizi de başarıyla sürdürüyoruz. Bufaaliyetlerimizle eş zamanlı olarak;

- Karada, denizde ve havada bugüne kadarki en kapsamlıtatbikatları icra ediyor;

- Her geçen gün yenilerini envantere kazandırdığımızyerli, millî ve modern savunma sanayi ürünü silah sistemleriyle, şanlıordumuzun imkân ve kabiliyetlerini sürekli geliştiriyoruz.

Çatışma ve ihtilafların çevrelediği bölgenin tam kalbindeyer alan ülkemiz, krizlerin ve sorunların çözümüne yönelik SayınCumhurbaşkanımızın liderliğinde önemli girişimlerde bulunmaktadır.

Bu kapsamda; Karabağ’da, Libya’da, Ukrayna-RusyaSavaşı’nda, Ortadoğu’daki ve yakın coğrafyamızdaki birçok sorunun çözümündeyoğun gayretler sarf ederek büyük ve kıymetli inisiyatifler üstlendik,üstleniyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bizler de başta Kıbrıs veAzerbaycan olmak üzere kardeş, dost ve müttefik ülkelerin haklı davasına destekveriyor; küresel ve bölgesel güvenlik, barış ve istikrara katkı sağlıyoruz.

Tüm bu girişim ve faaliyetler, Türkiye’nin küresel biraktör hâline dönüştüğünü, uluslararası müzakere masalarının ve güvenlikmimarisinin vazgeçilmez bir üyesi hâline geldiğini, ordumuzun da dünyanın engüçlü, en etkin ordularından biri olduğunu en açık şekilde ortaya koymaktadır.

Bugün Türkiye olarak ulaştığımız bu üstün seviyeyi,Silahlı Kuvvetler olarak aynı anda birçok görevi başarıyla icra edebilmekabiliyetimizi çok iyi idrak etmemiz gerekmektedir. Bu başarı hikâyesindesizler de çok önemli bir rol üstlenmektesiniz.

Sizlerin de gayretleriyle şu ana kadar her alanda eldeettiğimiz başarıların korunması ve daha yüksek seviyelere çıkarılması temelönceliğimizdir.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bölgesinde ve dünyadakiseçkin ve saygın konumunu muhafaza edebilmesinde şüphesiz ki en önemli unsur,sahip olduğumuz insan kaynağımızdır.

Siz kahraman silah arkadaşlarım da piramidin en üstçatısında yer alan komutanlar olarak ordumuzun öncüsü ve liderlerikonumundasınız.

İçinde bulunduğumuz savunma ve güvenlik ortamında herzamankinden daha dikkatli, uyanık olmak ve çok çalışmamız hayati önemi haizdir.

Sonuç itibarıyla Cumhuriyetimizin ikinci asrınabaşladığımız bu tarihî süreçte, ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflerimiz doğrultusunda,

- Bekamıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeyi bertarafetmeye,

- Ülkemizin ve asil milletimizin güvenlik ve huzuru içingece gündüz demeden çalışmaya,

- Daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için gayretgöstermeye devam edeceğiz.

Sözlerime son verirken bayramınızı en içten dileklerimlebir kez daha kutluyor, görevlerinizde üstün başarılar diliyor, sizleri sevgiyleselamlıyorum.Kalın sağlıcakla.”

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 16 yaşındaki genç hayatını kaybettiÖnceki Haber

Şanlıurfa’da motosiklet ile otomobil çar...

TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunduSonraki Haber

TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar