Şanlıurfa
DOLAR32.2008
EURO35.0314
ALTIN2512.8

Başkan Kuş başarısının sırrını açıkladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kuş başarısının sırrını açıkladı!
Abone ol
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, tekrar seçilmesinin ardından yaptığı basın toplantısında belediyenin son beş yıldaki projelerini ve gelecek planlarını açıkladı. Kuş, belediyenin personel sayısının artışına ve borç durumuna değinerek, özellikle yeşil alan ve konut projelerine odaklanacaklarını belirtti. Başkan Kuş ayrıca, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışacaklarını ve hizmet odaklı bir yaklaşım benimseyeceklerini ifade etti.

2024yılı Mahalli İdareler Seçimleri’nde AK Parti’den tekrardan Eyyübiye BelediyeBaşkanı seçilen Mehmet Kuş, kentte görev yapan yerel ve ulusal basınmensuplarıyla bir araya geldi.

EyyübiyeMillet Bahçesi’nde düzenlenen  programaKuş’un yanı sıra AK Parti Eyyübiyeİlçe Başkanı Mehmet Moğal, belediye başkan yardımcıları, yerel ve ulusal basınmensupları katıldı.

Kuş,beş yıllık görev süresi boyunca Eyyübiye ilçesinde hayata geçireceği projelerleilgili açıklamalarda bulundu.

BaşkanKuş ayrıca, 2019’da 999 olan belediye personel sayısının 5 yıl içinde bin 240’ayükseldiğini söyledi.

Kuş,belediyenin borcunu da açıkladı.

MehmetKuş, 2019 yılında 133 milyon 573 bin 51 TL olan belediyenin borcunun 649 milyon78 bin 832 TL olduğunu söyledi. Kuş, borç miktarında 6 Şubat depremleri ilegeçen yıl marttaki sel felaketinde yapılan toplam 203 milyon 550 bin TLharcamanın da dahil olduğunu kaydetti. 

Eyyübiyeilçesindeki yeşil alan eksikliğine dikkat çeken Kuş, önemli bir adım olarak ETipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nin tahsisini alarak büyük bir başarı elde ettiklerinibelirtti. Cezaevi alanının büyük bir bölümünü yeşil alan yapacaklarını vegençlik merkezi için de ayrı bir kısım ayıracaklarını ifade eden Kuş şöylekonuştu:

“Eyyübiye’devatandaşların gidip vakit geçirecekleri yeşil alanları yok. Ha keza çocukalrınzaman geçirecekleri alanları yok. anlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nin tahsisinialmak Eyyübiye için büyük başarı. Cezaevi tahsisi tam bittikten sonra. Yüzde 80’iniyeşil alan yapacağız. Kalan kısmında da gençlerimiz için ciddi projelerimizvar. Gençlik merkezi için de bir kısmını ayıracağız. Orası inşallah nefesalacak. Bir süre müze olarak kullanılmasını da düşünüyoruz. İnşallah onu damüzakere edeceğiz.”

Kuş'unvurguladığı bir diğer önemli proje, Eyyübiye'nin gecekondu sorununu çözmeyeyönelik olarak gerçekleştirilen konut ve iş yeri projeleri oldu. TOKİ işbirliğiile yapılan 367 konut ve 35 iş yerinin tamamlanmasıyla ilgili olarak Kuş,  “Eyyübiye’nin yüzde 87’si gecekondu. BuEyyübiye’nin talihi olamaz bu makus talihi yenmemiz lazım dedik. Görevegeldiğimiz ilk gün itibarıyla Güney Eyyübiye için bir hayalimiz vardı. 2019’dagöreve geldik TOKİ ile işbirliği içerisinde 367 konut 35 iş yerini yapımıtamamlandı. Çevre ve Şehircilik tarafından hak sahiplerine teslim edildi. Güneybölümünde gece konduya müsaade etmedik.” dedi.

Payketnkonut projesiyle ilgili olarak Kuş, buradan belediyenin önemli bir gelir eldeedeceğini ve Eyyübiye'ye mali anlamda büyük bir destek sağlanacağını dilegetirdi.

“Eyyübiye’yeŞanlıurfa’nın en güzel sitesini kazandırmış olacağız.” diyen Kuş konuşmasınışöyle sürdürdü:

“100dönümlük bir aramiz vardı. Buraya 3 milyon değer biçildi. Biz olmaz dedik, kendimizbir arayış içine girdik. Sonucunda  binkonut için kurumsal firmaya sahip bir arkadaşı getirip ikna ettik. Şu anda bin konutlukalanda ilk etabın temeli atıldı. Hızlı bir şekilde ilk etabımız yükseliyor.Yaklaşık yüzde 24 ortağız buraya, yan şirketimiz yüzde 24 ortak buraya. Bizburayı önceki dönem için satmış olsak 3 milyon 5 milyon maksimum bulacağızfiyat 15 milyondu. Ortalama Eyyübiye belediyesine kalacak 222 konut bunun yanısıra 30 ticari alan. Arkadaşlarımıza hesaplayın dedik. Fiyatları da diptenhesaplayın dedik. Şu anda Eyyübiye Belediyesine buradan minimum 750 milyon TLbir gelir bekliyoruz. Eyyübiye’ye mali anlamda bir nefes de aldıracağız. 2 yıliçerisinde burayı bitirmeyi hedefliyoruz. Amaç para kazanmak değil Eyyübiye’yidönüştümekti. Eyyübiye’ye Şanlıurfa’nın en güzel sitesini kazandırmış olacağız.Sismik izalatör konusunda firmamızı ikna ettik, Paykent ile temelleri attık. 2etabın temelleri önümüzdeki aylarda atacağız. “

ToplantıdaKuş, belediyenin personel politikası hakkında da bilgi verdi. Belediyeninpersonel sayısının artmasının projelerin hayata geçirilmesi ve hizmetlerinsunulması için gereklilikten kaynaklandığını belirtti ve "Keyfe kederbelediyeye personel alınmadı" dedi.

“Biz2019’dan bugüne 241 personel aldık” diyen Başkan Kuş sözlerine şunları ekledi:

“2019’dabelediyenin 999 personeli vardı. Biz 2019’dan bugüne 241 personel aldık.Belediyenin bugün itibariyle personel sayısı 1240. Personelin 100’ünü milletbahçesine aldık. Açmış olduğumuz gençlik merkezleri, otaklar ve eğitimmerkezleri için personel alma durumu hasıl oldu. 38 parkımızın açılışınıgerçekleştirdik,  38 park içinde personelalındı. Seçimlerden önce şöyle bir algı oluşturulmaya çalışıldı, sanki bizseçimlerden hemen önce yüzlerce persone aldığmız iddia edildi. Bunlar onlaragöre iddia bize göre iftira. Seçimden 6-7 ay önce Eyyübiye Belediyesinepersonel almadık. Proje yapacağız personel almak ihtiyaç olacak, yine alacağız.Keyfe keder belediyeye personel alınmadı.”

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş,belediyenin borcunun 2019'da 133 milyon 573 bin 51 TL iken, şu an 649 milyon 78bin 832 TL olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Deprem,sel gibi felaketler Allah bir daha yaşatmasın. Sadece bizim selden kaynaklı öngöremediğimiz200 milyon TL giderimiz oldu. Eyyübiye dağeteğine kurulduğu için sel sularıbütün mahallelerimizi, parklarımızı darma duman etti, parke taşlarımızıkaldırdı. Mağduriyetimizi AFAD ve Cumhurbaşkanlığına bildirdik, mağduriyetimizinşallah kısa süre sonra giderilecek. Afet yaşamamış olsaydık, firmalaraborcumuz olmaycaktı. Belediye şirketlerimize olan borcumuz var. Sismik izalatörlüprojeden bahsettik az önce oranın yollarını açmak zorunda kaldık EyyübiyeBelediyesi olarak. Ciddi bir gideri oldu, bizler için. Yine banka borçlarımalumunuz, SGK borçları… Bir de personel kıdem tazminatı demişiz yaklaşık 28milyon bu bizim güncel borcumuz değil aslında.”

Kuş,bazı kişilerin belediyenin borcunun, bırakılan borcun 15 katı olduğunu iddiaettiğini ancak bunun gerçeği yansıtmadığını anımsatarak, “Çıkıp televizyonekranlarından hepimizin yüzüne baka baka Eyyübiye Belediyesi’nin borcu bizimbıraktığımız borcun 15 katı dediler. O da 2,5-3 milyar yapıyor. Biz dedik,arkadaşlarımızın kalbini kırmayalım, polemiğe girmeyelim bu seçim arefesindetabiri caizse birbirimizle sürtüşmeyelim. Göreve geldiğimizde asgari ücret 2bin TL’ydi, şimdi 17 bin TL. Aslında bizi borcumuzun 1,5-2 milyar olmasıgerekiyordu. Bu artışa ve kazandırdığımız projelere baktığımız zaman. Allah’açok şükür hem görevimzii yaptık hem de ciddi tasarruflar sağladık. Borcumuz 649milyon, şirketimize kazandırmığımız konut ve ticari alanlar 750 milyon TL. Bukonutlar bittiği zaman borcu sıfırlıyoruz ve kasaya para kalıyor. “ dedi.

Sonolarak, Kuş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir şekildeçalışacaklarını ve hizmetlerin devamı için işbirliği içinde olacaklarını ifadeetti. Ayrıca, belediye başkanlığı seçimlerinin ardından siyasi rozetlerin birkenara bırakılacağını ve hizmet etme odaklı bir yaklaşımın devam edeceğinibelirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“ŞanlıurfaBüyükşehir Belediyesiyle tabiki uyumlu çalışacağız. Buradaki asıl temel hedefŞanlıurfa’daki vatandaşlarımıza hizmet etmek. Olayın özünde Eyyübiye’dekikardeşlerimize hizmet etmek. Kasım beyle biz uzun süre beraber çalıştık. Bizitanırlar, bizlerde kendisini tanırız. Eyyübiye için pozitif adımlar atılacaksaKasım beyin de destekleyeceğini düşünüyoruz. Aramızda problemin olacağınıdüşünmüyorum. Artık belediye başkanı seçildikten sonra rozetleri atacağız. Burozetleri atma yanlış anlaşılmasın. Biz AK Partiliyiz, ben Erdoğancı’yım onudiyim. Biz kendisine ihanet etmeyiz. Biz bize oy veren ve vermeyen herkesinhizmetkarı olacağız.”

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da 1 haftalık uyuşturucu bilançosu açıklandıÖnceki Haber

Şanlıurfa’da 1 haftalık uyuşturucu bilan...

Haliliye’de üniversite adaylarına ücretsiz sınav imkanıSonraki Haber

Haliliye’de üniversite adaylarına ücrets...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar