Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Başkan Kuş: Merkezde sanayiye izin vermeyeceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kuş: Merkezde sanayiye izin vermeyeceğiz
Abone ol
Geçtiğimiz günlerde asfalt çalışmaları da tamamlanarak Şanlıurfalıların hizmetine sunulan Uğurlu Sanayi Sitesi iş yeri sahipleri ve çalışanlarla bir araya gelen Başkan Kuş, yeni iş yerlerinin hayırlı olmasını dileyerek, ilçe merkezinde, mahalle içlerinde sanayi işletmelerine müsaade etmeyeceklerini belirtti.

 Geçtiğimiz günlerde asfalt çalışmaları da tamamlanarakŞanlıurfalıların hizmetine sunulan Uğurlu Sanayi Sitesi iş yeri sahipleri veçalışanlarla bir araya gelen Başkan Kuş, yeni iş yerlerinin hayırlı olmasınıdileyerek, ilçe merkezinde, mahalle içlerinde sanayi işletmelerine müsaadeetmeyeceklerini kaydetti.

Göreve geldiği zaman heba olan bir milli servetten dolayıiçlerinin acıdığını dile getiren Başkan Kuş, “O gün de ifade etmiştik. UğurluSanayi’yi Eyyübiye’ye kazandıracağımıza dair sözümüz vardı. Geçen ay itibariyledeğerli esnafımız ve başkanlarımızla birlikte asfalt serimini yaptık,kaldırımlarını bitirdik. Şu anda da doluluk oranının yüzde 35-40 olduğunugörüyoruz. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. İnşallah merkezde sanayi ileiştigal eden tüm kardeşlerimizi Uğurlu Sanayi Sitesi’ne bekliyoruz” diyekonuştu.

Uğurlu Sanayi Sitesi’nin ekonomiye katılması için ciddibir mali yük altına girdiklerini anımsatan Başkan Kuş, “Dolaysıyla esnafımızında hızlı bir şekilde sanayiye gelmesi gerekiyor. Bu konuda tavizimizinolmayacağını ifade ediyoruz. Şehir merkezinde hem sanayicimiz hem devatandaşımız büyük rahatsızlık yaşıyor. Müşterilere sağlıklı hizmetverilemiyor. Mahallelerdeki aileler gürültü ve görüntü kirliliğinden dolayıbüyük huzursuzluk yaşıyor. Merkezdeki sanayi esnafımızı ivedi şekilde burayagelmeye davet ediyoruz. Gelsinler dükkân alsınlar, kiralasınlar ama hızlışekilde buraya taşınsınlar. İlçe merkezimizde bir sanayi işletmesi dahibırakmayacağız” dedi.

Şanlıurfa Zirai Aletler ve Motorlu Vasıtalar TamircileriEsnaf Odası Başkanı Halil Polat da, İmam Keskin ve Samancı Pazarı çevresindekisanayi esnafının hızlıca Uğurlu Sanayi Sitesi’ne taşınmaya başladığınıbelirterek, “Onlar için elbette zorlu bir süreç. Ama rızkı veren Allah’tır.Rabbil Alemin hiç kimseyi rızıksız bırakmaz. Oda olarak eksiklikleri elimizdengeldiği kadar karşılamaya çalışıyoruz” diyerek Başkan Mehmet Kuş’a ilgi vealakasından dolayı teşekkür etti.

Uğurlu Sanayi Sitesi’ne taşınmak isteyen esnafın işyerisatın alma veya kiralama konusunda da yardımcı olduklarını belirten Polat,“Belirlediğimiz fiyatlar üzerinden şu anda kiralama yapılıyor. Az önceBaşkanımız Mehmet Kuş Beyefendi de bir esnafımızın işyeri kiralamasına aracıoldu. Hızlı bir şekilde sanayimizi dolduralım. Şu anda yüzde 35-40 seviyesindedoluluğumuz var. Esnaf kardeşlerim korkmasınlar, oda ve belediye başkanımızyanlarındadır” dedi.

Uğurlu Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Şükrü Korkmaz iseEyyübiye halkı ve esnaf adına Başkan Mehmet Kuş’a teşekkür ederek, “On üçyıldır bugünü bekliyorduk. O kadar başkan geldi, söz verdi ancak burayıyapmadılar. Sağ olsun Başkanımız Mehmet Kuş Şanlıurfa’ya, Akçakale ve Harran bölgesinehitap edecek iyi bir sanayi sitesi kazandırdı. Kendisine ne kadar teşekküretsek azdır” diyerek, şehir merkezinde faaliyetine devam eden küçük sanayiesnafına, Uğurlu Sanayi Sitesi’ne taşınma çağrısında bulundu.

Uğurlu Sanayi Sitesi’ndeki yeni işyerlerine taşınan esnafda Başkan Mehmet Kuş’a teşekkür etti. Daha önce buraya gelip gelmemektetereddüt ettiklerini belirten esnaf, taşındıktan sonra işlerinin gayet güzelolduğunu gördüklerini ifade ederek, meslektaşlarına buraya taşınma çağrısıyaptılar.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siverek’te imzalar atıldıÖnceki Haber

Siverek’te imzalar atıldı

Urfa’ya yolculuk ölüme sonuçlandıSonraki Haber

Urfa’ya yolculuk ölüme sonuçlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar