Şanlıurfa
DOLAR32.371
EURO34.7766
ALTIN2438.5

Bayram şekerlerinin fiyatı ikiye katlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayram şekerlerinin fiyatı ikiye katlandı
Abone ol
Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı geldi çattı. Bayram şekerleri de tezgahlardaki yerini aldı. İğneden ipliğe gelen zamlardan şeker fiyatları da nasibini almış durumda. Geçen yıl kilosu 50 lira olan bayram şekerleri bu sene 100 liradan satılıyor. Fiyatlardaki artış nedeniyle vatandaşların alım gücü düşerken, esnaf da satışlarda durgunluk yaşıyor.

Şanlıurfa’da,Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala çarşı ve pazarda bayram hareketliliğigözleniyor.

Bayramınvazgeçilmezi olan şekerler de tezgâhta yerini aldı. Şehirde her yıl olduğu gibibu yıl da marketlerde ve kuruyemişçilerde şeker, lokum stantları kuruldu.Birbirinden farklı renkleri ve tatları oluşturan şeker ve lokum tezgâhlardaalıcılarını bekliyor.

Ancakşeker fiyatları bu yıl vatandaşların ağzının tadını kaçıracak. Kilosu geçensene 50 liradan satılan şekerin fiyatı bu yıl 100 liraya yükseldi.

Kenttekibu yüksek fiyat, bayram alışverişini zorlaştırırken, vatandaşların alım gücünüolumsuz etkiledi. Esnaf ise yüksek fiyatlar nedeniyle bekledikleri talebigörememekten şikayet etti.

 

Kentmerkezindeki tarihi çarşılardan birinde bayram şekeri satışı yapan esnafNeslihan Basar, fiyatlardaki artış nedeniyle vatandaşların talebinin düşükolduğunu belirtti.

Çarşıdakuru kalabalık olduğunu vurgulayan Basar, vatandaşların artık fiyat sormak içiçarşıya geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Fiyatlargeçen yıla göre yüksek. Milletin alım gücü yok. Satışlar durma noktasına geldi.Sadece şekerleme değil genel olarak çarşıda hareket yok. Çarşı kalabalık amakuru kalabalık.  Bütün çarşıda durgunlukhakim. Vatandaş fiyat sorup geçiyor.“

 

“En ucuzürünün kilogramı 75 TL” diyen Basar, konuşmasını söyle sürdürdü:

“Geçenyıla göre fiyatlar çok arttı. 50 TL’ye sattığımız ürün şimdi 100 TL. Biz detedarikçilerden öyle alıyoruz. Yoğunluk var ama satış yok. En çok şeker velokum satıyoruz. En ucuz ürünün kilogramı 75 TL. Vatandaş 20 TL’ye bir şeyalmak istese veremiyoruz. En asgari 50 TL’ye ürün alması lazım. 200 TL’ye kadarçıkıyor. “

Esnaf ÖmerDil ise vatandaşların özellikle kaliteye bakmayıp ucuz olan ürünlereyöneldiğini belirterek,” Satışlarımız geçen yıla göre düşük. Geçen yıl 40 TL’yesattığımız ürün şimdi 85 TL. Aynı marka, aynı kalite. İki katı falan yükselmevar. En çok tercih edilen ürünlerimiz çikolatalı şekerler. Özellikle ucuz olanşeker çeşitleri tercih ediliyor. Özel markalı şekerler tercih edilmiyor. Vatandaşartık fiyatı düşük olanı alıyor.“ dedi.

 

Vatandaşınalım gücünün düştüğünü sözlerine ekleyen Dil, ”Şu an aroma çeşidi olarak 11-12çeşit şeker var. Bayrama doğru bir hareketlilik bekliyoruz. Ama şimdilik birşey yok. Geçen yıla göre bu yıl çok daha düşük. İnsanların bütçesi artıkyetmiyor. Her zaman fiyat yükseliyor. Geçen yıl 3 kilo alan bu yıl 1 buçuk kiloalıyor. Alımlar düştü. Fiyatların yükselmesi ister istemez etkiliyor.” diyerekkonuşmasını tamamladı.

 

Bayramşekeri almaya gelen vatandaş Fuat Ulusoy ise fiyatların pahalı olduğunukaydetti. Budak, “Bayram alışverişi için çarşıya çıktım bugün. Emekli birvatandaşım aldığım maaş belli. Bugün 2 kilo şeker, 2 kilo lokum aldım 700 TLpara ödedim. Diyecek başka bir şey yok.” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meral Akşener kurultayda aday olmayacağını açıkladıÖnceki Haber

Meral Akşener kurultayda aday olmayacağı...

Viranşehir Belediyespor 3. Lig yolundaSonraki Haber

Viranşehir Belediyespor 3. Lig yolunda

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar