Şanlıurfa
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Coşkun: Cuma Namazı İzni’nin iptal edilmesi istemiyle açtığı davayı kaybetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Coşkun: Cuma Namazı İzni’nin iptal edilmesi istemiyle açtığı davayı kaybetti
Abone ol
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, yaptığı açıklamada, Danıştay’ın cuma namazı izni davasında verdiği kararı değerlendirdi.

Coşkun, "Milletimizindeğerleriyle kavgalı, kaybetmeye hükümlü azgın azınlık, toplu sözleşmekazanımımız olan ‘Cuma Namazı İzni’nin iptal edilmesi istemiyle açtığı davayıkaybetti" dedi.

Coşkun, açıklamasında şuifadelere yer verdi:

Milletimizin değerleriylekavgalı, kaybetmeye hükümlü azgın azınlık, toplu sözleşme kazanımımız olan‘Cuma Namazı İzni’nin iptal edilmesi istemiyle açtığı davayı kaybetti.

Aksiyoner bir özgürlükhareketi olan Memur-Sen olarak, sendikacılığı mali ve sosyal haklarlasınırlamadık; kamu görevlilerinin değerlerini, inançlarını ve haklarını güvencealtına almak, geliştirmek, iyileştirmek için bir fırsat olarak gördük aynızamanda.

‘Özgürlük insana aittir,insana dairdir’ anlayışıyla hareket ettik. Bu düşünceyle, darbe dönemlerinin,vesayet süreçlerinin eseri kanun ve kararlarla uygulamaya konulan yasaklarınkaldırılmasının mücadelesini verdik.

Toplu sözleşmede, mevcutkanunun kapsamını genişleterek, inançlı ve değerlerine bağlı tüm kamugörevlileri için kılık ve kıyafet serbestisinden hac farizası iznine kadarbirçok kazanım elde ettik.

3. Dönem Toplu Sözleşme’dehüküm altına aldığımız “Cuma Namazı İzni” ile kamu görevlilerinin ibadethakkını özgürce kullanabilmelerinin yolunu açtık; 8 Ocak 2016 tarihli ve 29587sayılı Resmî Gazete'de 2016/1 sayılı Başbakanlık Genelgesi’nin yayımlanmasıylakamu görevlileri ‘cuma namazı’ hakkına kavuştu. İslam ile sorunu olan birsendikanın açtığı ve geçen günlerde Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’ndagörüşülen dava sonuçlandı.

Cuma namazı izninin“laikliğe, eşitlik ilkesine, inanç özgürlüğüne aykırı olduğu ve kamugörevlilerinden cuma namazı izni hakkını kullanmayanlar açısından zarardoğurucu olduğu” iddiasıyla açılan hukuktan yoksun davada, malum sendikayıhayal kırıklığına uğratan bir karar çıktı.

Danıştay 12. Dairesi’ninhukuka güveni sorgutlamayan kararı sonrasında, Danıştay Dava Daireleri Kuruluda üst makam sıfatıyla başvuruyu reddetti. Böylece, cuma namazının mesaisaatlerine denk geldiği zamanlarda kamu görevlilerine namaz vaktiyle sınırlı olarakizin verilmesi hususunda; kamu görevlilerinden isteyenlere imkân tanınan ancakdiğerleri açısından herhangi bir kısıtlama ya da yükümlülük getirmeyen birdüzenleme yapıldığı ve öteki kamu görevlileri aleyhine herhangi bir menfaatihlali doğmadığı hususu ile davacı sendikanın üyelerinin hak ve menfaatleriniolumsuz etkileyen bir durumun olmadığı mahkeme tarafından tasdik edilmiş oldu”.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DEVA Partisi’nde yeni yönetim belli olduÖnceki Haber

DEVA Partisi’nde yeni yönetim belli oldu

Ali Yerlikaya açıkladı! 82 bin Suriyeli ülkesine döndüSonraki Haber

Ali Yerlikaya açıkladı! 82 bin Suriyeli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar