olay sağ
olay sağ
Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Vekil Dilan Kunt Ayan’dan 11. Yargı Paketi Eleştirisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vekil Dilan Kunt Ayan’dan 11. Yargı Paketi Eleştirisi
Abone ol
DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada 11. Yargı Paketi kapsamında Çocuk Adalet Sistemi’nde yapılması planlanan değişikliklere sert eleştiriler yöneltti.

Ayan, çocuk adalet sistemine ilişkin değişiklik tekliflerinin Emniyet ve Jandarma Teşkilatı’nın bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlandığını belirterek, söz konusu düzenlemelerin çocukların üstün yararına ve evrensel hukuk ilkelerine aykırı olduğunu ifade etti.

 

Tekliflerin, çocukların yetişkinler gibi cezalandırılmasını öngördüğünü dile getiren Ayan; kanunla ihtilafa düşmüş çocukların Çocuk Eğitimevleri yerine yetişkin cezaevlerine konulmasının ve adli süreçlerin kelepçeli şekilde yürütülmesinin teklif edildiğini söyledi.

 

Bu düzenlemelerin modern demokratik hukuk sistemleriyle bağdaşmadığını vurgulayan Ayan, çocukları korumaya ve suça sürüklenmelerini önlemeye yönelik bilimsel, objektif ve adil politikalar geliştirilmesi gerektiğini belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa Fırıncılar Odası’nda 25 Yıllık Dönem Sona ErdiÖnceki Haber

Şanlıurfa Fırıncılar Odası’nda 25 Yıllık...

Viranşehir Çevre Yolu İçin Acele Kamulaştırma Kararı Resmî Gazete’de YayımlandıSonraki Haber

Viranşehir Çevre Yolu İçin Acele Kamulaş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar