olay sağ
olay sağ
Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
Abdulkadir Selvi

Abdulkadir Selvi

Mail: [email protected]

AK Parti’ye katılımlar ve erken seçim

AK Parti’ye katılımlar ve erken seçim

Dün, AK Parti’ye üç milletvekili katıldı. Gelecek Partisi’nden geçen yıl istifa eden, bağımsız İsa Mesih Şahin, DEVA Partisi’nden ayrılan İrfan Karatutlu ve CHP’den istifa eden Hasan Ufuk Çakır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerinin tek tek rozetlerini taktı ve “Bizim kapımız ülkesine ve milletine hizmet etmek isteyen herkese açıktır, daima açık olacaktır” dedi.

Böylece yeni katılımlara yeşil ışık yaktı. AK Parti kongresinde Erdoğan bunun işaretini vermişti. İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi’nden gelen milletvekilleri, AK Parti’nin en üst karar organlarında yer aldılar. Genel Başkan Yardımcısı ve MKYK üyeliklerine getirildiler. Bu, AK Parti’ye gelmesi beklenen isimlere verilmiş bir mesajdı. Açık bir davetiyeydi. AK Parti’ye geldiğiniz taktirde en üst karar organlarında değerlendirilirsiniz demekti.

TRANSFERLER SÜRECEK

Kulislerde konuşulana göre AK Parti’ye İYİ Parti, Deva ve Gelecek Partisi’nden katılımlar sürecek. İYİ Parti ve DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nden oluşan Yeni Yol grup kurma sayısını kaybedebilir. Milletvekili gelecek seçime bakar. Önümüzdeki seçimlerde partisinin şansını görmeyen, geleceğinden umudunu kesen milletvekili yeni arayışa girer. AK Parti’ye gelmek için bekleyen milletvekilleri olduğu söyleniyor. Bazı isimlere rezerv konulmuş. Onlar da AK Parti’nin büyükleri ile temas kurup onları devreye sokmaya çalışıyorlar.

360 MİLLETVEKİLİ GEREKLİ

Muhalif medya CHP’ye geçenleri kahraman, AK Parti’ye geçenleri hain ilan ediyor. Ben çifte standartlı yaklaşımları doğru bulmuyorum. AK Parti’ye geçişler bir stratejinin ürünü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü dönem tekrar cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için Meclis’in erken seçim kararı alması gerekiyor. Anayasa’nın 116. Maddesi’ne göre erken seçim kararı beşte üç çoğunlukla alınıyor. Bu da 360 milletvekiline denk geliyor. AK Parti yeni katılımlarla 275 milletvekiline ulaştı. MHP’nin milletvekili sayısı 47. Cumhur İttifakı 322’ye ulaşıyor. 360’a ulaşmak için 38 milletvekilinin desteği gerekiyor. Bunun için AK Parti’nin milletvekili sayısını artıracağı söyleniyor. Erken seçim kararının alınmasında 56 milletvekili bulunan DEM Parti kilit konumunda olabilir.

ERKEN SEÇİM NE ZAMAN

Bir cümle ile erken seçim konusuna da değinmek istiyorum. 2026’da erken seçim yok. 2027’nin son dönemi güçlü bir ihtimal olarak duruyor. 2028’in başına kalır mı, ondan emin değilim. Erken seçim için milletvekili sayısı önemli ama seçimi kazanmak için ekonominin düzelmesi gerekiyor. O nedenle 2027 ekonomide şahlanış yılı olacak. Asgari ücretli, emekli ve memur refah artışından yararlanacak.

DÜNYA PAYLAŞILIRKEN MASADA MIYIZ MÖNÜDE Mİ

Dünyada orman kanunların geçerli olduğu bir dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne diyeceğini merak ettiğim için AK Parti grubundaki konuşmasını dikkatle dinledim. Erdoğan, “devlet aklı”yla konuştu. Cumhurbaşkanı’nın konuşması fırtınalı denizde gemilere yol gösteren Deniz Feneri’nin ışığı gibiydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan zaman zaman polemik yapmayı seven bir isim. Girdiği polemiklerden de başarılı bir şekilde çıkmayı biliyor. Ama dün konuşmasına “Bugün polemik yapmadan, laf cambazlığına tevessül etmeden eserlerimizle konuşacağız” diye başladı.

Devlet adamlığı budur Özgür Özel. Siyasette polemikler olur ama devletin bekasıyla ilgili konular polemik konusu olmaz. Bu tür dönemler de devlet aklıyla düşünüp, devlet diliyle konuşma zamanlarıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması, İhsan Sabri Çağlayangil’in ünlü sözünü hatırlattı. “Masada olmayanın mönüye konulduğu acımasız bir bölüşüm kavgasının tam ortasındayız” dedi. Maduro gece yatağından alınıp Amerika’ya kaçırıldı. Uyuşturucu baronu gibi New York sokaklarında dolaştırıldı. Trump, Grönland’ı yutmak için gün sayıyor. Artık sırada hangi ülke var diye bahislerin oynandığı bir dönemdeyiz. Küba mı yoksa Kolombiya mı diye fal açılmaya başlandı. Bu iş burada bitmeyecek. Yeni bir dünya kuruluyor. Erdoğan’ın dediği gibi “Küresel ekonominin değerli metaller üzerinden yürüyeceği ve çok can yakacağı anlaşılan yeni bir muharebenin yaşanacağı görülüyor”.

 Dünyanın vahşi bir şekilde paylaşıldığı bir dönemde Türkiye yemek mönüsünde değil, belki bir asır sonra masada yer alıyor.

Bu tür dönemlerde devletleri kurtaran da batıran da liderleridir. Ukrayna’nın başına gelenler ortada. Zelenski ülkesini ne hale getirdi... Cumhurbaşkanı Erdoğan da ona işaret etti. “Dalga boyu giderek artan bu küresel fırtınadan Türkiye’yi selamete ulaştıracak olan kadro bellidir. Bu kadronun adı da AK Parti ve Cumhur İttifakı’dır”dedi.

Devlet başkanlarının kaçırılıp, ülkelere el konulduğu bir dönemde Türkiye’ye liderlik yapacak kim var? Lider diplomasinin hâkim olduğu bir dönemde Türkiye’nin haklarını ve çıkarlarını kim savunacak? Özgür Özel mi? Avrupalı liderlerden 5 dakika randevu dahi alamıyor. Ankara’nın su sorunun çözemeyen Mansur Yavaş mı? O nedenle diyorum ki dünyanın en güçlü dört liderinden biri olarak kabul edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün için Türkiye’ye lazım. Hatta daha önce bir kez lazımsa bugün bunun on katı lazım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman reformlardan söz etse heyecanlanıyorum. Çünkü AK Parti sessiz devrimlerin, büyük reformların partisidir. Reformlarla hem Türkiye’nin önünü açtılar hem de AK Parti’yi büyüttüler. Erdoğan, 2026 yılı için reformları adres gösterdi. “2026 yılı ülkemiz için reform yılı olacaktır” dedi.

Tabii en büyük reform ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine ulaşılması olacak. PKK’nın Türkiye’den sonra Irak ve Suriye’de de tasfiye edildiği bir yıl olması dileğiyle...

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar