Şanlıurfa
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli iradenin tezahürünü bekliyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli iradenin tezahürünü bekliyoruz
Abone ol
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da balkon konuşması yaptı. Erdoğan, konuşmasında henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara önde bulunduklarına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanıve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da balkon konuşmasıyaptı.

Milli iradenin tezahürünü beklediklerini söyleyen Erdoğan, “Milletimiztercihini seçimin ikinci tura kalmasından yana yaptıysa onun da başımızın üstündeyeri var. Birileri mutfakta biz de balkonda. Ülkemiz 14 Mayıs seçimleri ile birdemokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır. Henüz kesin sonuçlarbelli olmamakla beraber açık ara önde bulunuyoruz.

Bizmilletimize karşı hep harbi ve hasbi olduk. Bugün de seçimde açık ara öndeolduğumuzu biliyor ancak sonucun ne şekilde tecelli ettiği önümüze gelmediğiiçin milli iradenin tezahürünü bekliyoruz. Tarihimizin en yüksek katılımlıseçimlerinden birini yaşadık. Kayda değer hiçbir üzüntü verici bir hadiseyaşanmadan bu seçimi tamamladık. Kazanan ülkemiz, milletimiz olmuştur. Milliiradeye her zaman saygı duyduk. Bu seçimde de sizin kararınıza saygı duyuyoruzbundan sonraki seçimler de saygı duyacağız. Seçim kampanyası dönemindekikampanyalar artık geride kalmıştır. Milletimiz bugün kararını vermiştir.

TBMMüyeliği seçimleri, mevcut tabloyla bile Cumhur İttifakı'nın çoğunluğukazanmasıyla neticelenmiştir. Şu anda çoğunluk Cumhur İttifakı'ndadır.

Seçimsistemimizin yüzde 50+1 oy sınırı sebebiyle cumhurbaşkanlığı seçiminin ilkturda bitip bitmediğini henüz bilmiyoruz. Eğer milletimizin kararıcumhurbaşkanı seçiminin tamamlandığını gösteriyorsa zaten mesele yok. Şayetmilletimiz tercihini seçimin ikinci tura kalmasından yana yaptıysa onun dabaşımızın üstünde yeri var” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kılıçdaroğlu: Milletimiz ikinci tur diyorsa başımızın üstüneÖnceki Haber

Kılıçdaroğlu: Milletimiz ikinci tur diyo...

Piyasalar seçim sonuçlarına ilk tepkiyi verdi!Sonraki Haber

Piyasalar seçim sonuçlarına ilk tepkiyi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar