Şanlıurfa
DOLAR32.7878
EURO35.1602
ALTIN2457.9

Devletten 3000 TL bayram harçlığı! Destek nasıl alınır, nereye başvurulur?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devletten 3000 TL bayram harçlığı! Destek nasıl alınır, nereye başvurulur?
Abone ol
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere müjdeli haber geldi. Kurban Bayramı yaklaşırken, bakanlık bu sene de ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ve bayram harçlığı desteği sağlayacak. Peki, bayram harçlığı nedir? Bayram harçlığı kimlere ödenir? İşte ayrıntılar…

Her sene olduğu gibi bu sene de bayram öncesinde ihtiyaçsahiplerine gıda desteğinde bulunacağını belirten Aile ve Sosyal HizmetlerBakanlığı, gıda yardımından yararlanmak isteyen kişilerin Sosyal Yardımlaşma veDayanışma Vakıflarına başvuru yapabileceklerini ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilgilikriterleri sağlayan tüm ihtiyaç sahiplerine Kurban Bayramı için harçlık ödemesiyapacak.

Bakanlık, bayram harçlığı dağıtmaya başladı: e-Devlet'ten başvurana 3 bin TLödenecek! Aile Destek Programı kapsamında düzenlenen birçok destek modeliaracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yardım eden Aile ve Sosyal HizmetlerBakanlığı, Kurban Bayramı için de harekete geçti.

Hane halkının aylık toplam gelirinin asgari ücretin üçtebirinden düşük olması durumunda ihtiyaç sahiplerine 3 bin TL tutarında bayramharçlığı verileceği açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edilecek olan 3 binTL'lik bayram harçlığı ödemesi için başvurular e-Devlet sistemi üzerindenyapılabilecek.

Başvuruların onaylanması durumunda, ödemeler PTT'denalınabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yakın zamanda 2024 KurbanBayramı harçlık ödemesi ile ilgili resmi bir açıklamada bulunması bekleniyor.

Bayram harçlıkları, Kurban Bayramı’ndan hemen öncehesaplara aktarılacak.

Bu destek modelleri sayesinde, ihtiyaç sahibi ailelerKurban Bayramı'nı daha huzurlu ve mutlu geçirebilecekler.

Daha fazla bilgi ve başvuru detayları için Aile ve SosyalHizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi ve e-Devlet platformu üzerindenbilgi alınabilir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da şok uygulamalarda 44 aranan şahıs yakalandıÖnceki Haber

Şanlıurfa’da şok uygulamalarda 44 aranan...

Gram altında fiyat değişti!Sonraki Haber

Gram altında fiyat değişti!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar