Şanlıurfa
DOLAR32.2807
EURO34.8076
ALTIN2408.9

Düz görmeye başladı: Şanlıurfa’da 68 yıl sonra gelen mutluluk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düz görmeye başladı: Şanlıurfa’da 68 yıl sonra gelen mutluluk
Abone ol
Şanlıurfa’da yaşayan ve 68 yıldır gözleri şaşı olan İsmail Çobanlı Harran Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan başarılı şaşılık operasyonuyla dünyayı düz görmeye başladı.

Şanlıurfa Harran ÜniversitesiHastanesi (HRÜ) yaptığı başarılı operasyonlarına bir yenisi daha ekledi.

68 yaşındaki İsmail Çobanlı adlıhasta gözlerindeki şaşılık rahatsızlığından dolayı Harran ÜniversitesiHastanesi'nde başvurdu. Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları AnabilimDalı Dr. Öğr. Üyesi Lokman Balyen tarafından yapılan kontrollerinin ardından 68yaşındaki hasta şaşılık ameliyatına alındı. Yapılan başarılı operasyonunardından hastanın gözündeki şaşılık düzeltildi.

Ameliyatı gerçekleştiren HarranÜniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi LokmanBalyen, 68 yıldır dünyaya şaşı bakan hastanın başarılı bir şaşılık ameliyatıile dünyaya artık düz baktığını söyledi.

Şaşılığın bir kader olmadığınısöyleyen Dr. Lokman Balyen, “Hastamızın her iki gözünde de dışa doğru büyükaçılı bir kayma vardı. Ameliyat öncesi hastamızın tetkik ve araştırmalarıyapıldı. Oftalmolojik ve şaşılık açısından testler ve prizmatik ölçümler yapılarakameliyat kararı aldık. Hastamızın ameliyatı kusursuz ve komplikasyonsuz geçti.Ameliyat sonrası hastamızın her iki gözü paralel ve kayma açısı sıfıroldu" dedi.

Dr. Balyen, şaşılık venistagmus gibi gözde potansiyel hareket bozukluğuna sebep olabilecek bütüntıbbi durumları hastanemizin göz kliniğinde kusursuz bir şekilde ameliyatlarıgerçekleştirdiğini altını çizdi.

Dr. Balyen, cerrahifelsefesinde hasta odaklı çalışma olduğunu ve bireyselleştirilmiş ameliyatlarbaşarısında büyük rol oynadığını ve Hipokrat'ın dediği gibi "Hastalık yokhasta var" aforizmasının şiarıyla hareket ettiğini sözlerine ekledi.

“Dünyayı düz görmek güzeldir”diyen 68 yaşındaki İsmail Çobanlı, şimdiye kadar göz ameliyatı konusunda hiçbirdoktorun kendisine umut vermediğini ve bu yüzden ameliyatını ertelediğinisöyledi.

İsmail Çobanlı “Dünyanıngüzelliklerini senelerce düzgün ve net görmekten mahrumdum. Bu güzelliklerigörmeyi 68 yıl sonra kazandırdığı için Dr. Lokman Balyen'e çok müteşekkir veminnettarım” dedi.

Şaşılık toplumda yaygın olarakkarşılaşılan göz hastalıklarından biridir. Şaşılık, iki göz arasındaki açısaladaptasyonun bozukluğuna bağlı olarak iki gözün aynı zamanda aynı noktayabakamaması durumudur. Şaşılık kişilerde kozmetik problemlere yol açtığı gibigörme kalitesini de bozabilir. Ek olarak şaşılığın altında yatan tümör gibiciddi tıbbi durumlar da olabilir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haliliye’de kantinlere sıkı denetimÖnceki Haber

Haliliye’de kantinlere sıkı denetim

Şanlıurfa’da PKK’nın gençlik yapılanmasına operasyonda 7 gözaltıSonraki Haber

Şanlıurfa’da PKK’nın gençlik yapılanması...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar