Şanlıurfa
DOLAR32.5082
EURO34.8132
ALTIN2487.0

Erbakan Urfa'dan EYT'yi değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erbakan Urfa'dan EYT'yi değerlendirdi
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, dün açıklanan EYT düzenlemesi ile ilgili, “Millete faydası olacak, millete hizmet olacak her işte biz hükümetin arkasında olacağımızı her zaman söylüyoruz. Faydalı bir adım atılıyor. İnşallah diğer mağduriyetlerin giderilmesi için de aynı duyarlılık gösterilir, adım atılır.” ifadelerini kullandı.

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin Anadolu Buluşmaları programı kapsamında geldiği Şanlıurfa’da İl Başkanlığı önünde partili hitap ettikten sonra  bir restoranda basın mensupları ile bir araya geldi.

Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa çıkarması

Şanlıurfa’nın tüm ilçelerinde Genel Başkan yardımcıları ve MKYK üyeleri ile birlikte halkla buluşma programı düzenlediklerini ifade eden Erbakan, halkın sorunlarını dinlemek, dertlerine ortak olmak ve çözüm önerilerini anlatmak için sürekli sahada olduklarını söyledi.

 

EYT yorumu: Milletimize faydalı her adımın arkasındayız

Dün akşam açıklanan Emeklilikte Yaşa Takınlar düzenlemesine ilişkin konuşan Erbakan, “Millete faydası olacak, millete hizmet olacak her işte biz hükümetin arkasında olacağımızı her zaman söylüyoruz. Faydalı bir adım atılıyor. İnşallah diğer mağduriyetlerin giderilmesi için de aynı duyarlılık gösterilir, adım atılır. Bir senede devlet bütçesinden 565 milyar lirayı faize verirken, yüz milyar lirayı 5 tane imtiyazlı holdinge verirken, milyarlarca lira israfa para harcanırken, milyonlarca EYT'linin mağduriyetinin giderilmesi için gereken paranın ayrılması gerekiyordu, bu yapılmış oldu. İnşallah dediğim gibi hayırlı olsun. Diğer mağduriyetler de inşallah bir an önce giderilir.” şeklinde konuştu.

Asgari ücretlinin bir öğünü bir simit ve bir çay parasına denk geliyor

Türkiye’nin gündeminde en başında ekonomik krizin olduğunu kaydeden Erbakan, 2023 yılı için açıklanan asgari ücretin işçi sendikaları ve çalışan kesimde hayal kırıklığına sebep olduğunu belirtti.

Erbakan asgari ücret belirlendikten sonra Aralık ayı açlık sınırının 9059 lira olarak açıklandığını ve dolayısıyla 8 milyon asgari ücretlinin daha zamlı maaşlarını almadan açlık sınırının altında kaldığını ifade etti. 

 

Erbakan şunları söyledi:

Yapılan hesaplamalara göre eşi çalışmayan, iki çocuklu bir asgari ücretli, şubat ayında eline geçecek olan 8 bin 506 liralık gelirinden gıda için günlük ayırabileceği 82 lira ile hem eşinin hem kendisinin hem de çocuklarının masraflarını karşılamak durumunda. Buna göre asgari ücretlinin her bir öğün için kişi başına ayırabildiği tutar 6.8 lira yani neredeyse bir simit parası ve çay parası. Yine aynı araştırmaya göre 8 bin 500 lira alan asgari ücretlinin çocuğunun eğitimi için ayırabileceği tutar ise aylık 74 lira, iki çocuklu ailede her bir çocuk için ayda ancak 37 lira düşüyor.   Bu para bir çocuğun okulda bir yada 2 günlük öğün yemeğine bile yetmiyor. Bu rakamların da gösterdiği gibi milyonlarca asgari ücretli 2023 yılında da yine açlığa mahkum.

 

Emeklilerin hali daha da perişan

Asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte gözlerin çevrildiği  emekliler ile ilgili de değerlendirmede bulunan Erbakan, “Milyonlarca emeklinin hali daha da perişan. En son temmuzda yapılan zamlarla emekli maaşı en düşük 3 bin 500 liraya yükseldi. Bu ücret açlık sınırının 9 bin lira olduğu bir ülkede açlık değil sefalet ücretidir. Bu şartlarda emekliler pazarlardan çürük sebze meyve toplamak zorunda kalıyor. Küresel Emeklilik Endeksine göre Türkiye emeklisine sunmuş olduğu yaşam standardına göre  Hindistan, Filipinler ve Tayland gibi ülkelerle birlikte maalesef en son sıralarda yer alıyor. 

 

Balıklara yem diye verilen bayat ekmeği artık vatandaş yiyor!

Erbakan ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerine şöyle devam etti: 

“Osmaniye’de 30 yıldır fırın işleten bir fırıncı, bayat ekmeği yok sattıklarını anlatıyor. Eskiden balıklara yem olarak nehre attıkları bayat ekmeği günde 150-200 tane sattıklarını, 500-1000 tane kalan bayat ekmeğin hiç kalmadığını anlatıyor. Eskiden balık yemi olan bayat ekmekler bugün vatandaşın almak zorunda kaldığı bir ürün haline gelmiş. Aya sert iniş yapacağız diyenlerin vatandaşı getirdikleri nokta bu: 8 bin 500 asgari ücretle  3 bin 500 lira emekli maaşıyla bu hayat pahalılığıyla vatandaşın başka çaresi kalmıyor.”

 

AK Partili Belediye Başkanına kral dairesi gibi makam odası!

Vatandaş hayat pahalılığı ile mücadele ederken iktidar partisinin itibardan tasarruf olmaz anlayışı çerçevesinde israfa devam ettiğini belirten Erbakan, “Ülkemiz görülmemiş bir krizle boğuşurken, vatandaş balık yemi olarak kullanılan bayat ekmek yemek zorunda kalırken AK Partili bir Belediye Başkanı kendisine 28.5 milyona mal olan makam odası yaptırıyor. Basında yer aldı. 18 milyon lira makam odasının iç masrafları, 10.5 milyon lira makam odasının inşaatı toplamda 28.5 milyon liraya mal olan makam odası… İşte israfın en çarpıcı örneklerinden bir tanesi.” diye konuştu. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erbakan, Urfa'daÖnceki Haber

Erbakan, Urfa'da

HÜDA PAR'ın Girişimleri Sonucu Çözüme Kavuşan 7 ProjeSonraki Haber

HÜDA PAR'ın Girişimleri Sonucu Çözüme Ka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar