Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Eyyübiye’de dört duvarlar yıkılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eyyübiye’de dört duvarlar yıkılıyor
Abone ol
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilçeye kazandırılacak devasa bir sosyal tesisin müjdesini verdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın onayıyla Eyyübiye Belediyesine tahsis işlemleri başlatılan Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi yıkılarak, ilçeye yaklaşık 100 dekarlık bir rekreasyon alanı kazandırılacak.

Şanlıurfa’da, tahliye işlemleri devam eden ve yıkılmasıiçin gün sayılan cezaevi önünde bölge mahalle muhtarları ile birlikte duyuranBaşkan Mehmet Kuş, cezaevi sahasının Eyyübiye Belediyesine tahsisini talepettiklerini ve Bakan Bekir Bozdağ’ın anında talimat vererek tahsis işlemlerinibaşlattığını söyledi.

Eyyübiye Belediye Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam, MuradiyeMahalle Muhtarı Dello Alak, Onikiler Mahalle Muhtarı Ali Doğan ve EyüpnebiMahalle Muhtarı Mahmut Karakuşlu ile birlikte cezaevini ziyaret eden BaşkanMehmet Kuş, buraya yapılacak sosyal tesisler için planlamalar yapmayabaşladıklarını, projeye son şeklini bölgede yaşayan insanların taleplerini dedikkate alarak şekillendireceklerini söyledi.

Eyyübiye’nin en büyük sorunlarından birini bugün çözmeninmutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Kuş, Onikiler, Muradiye veEyüpnebi Mahallesi sakinlerinin talebi olan yeşil alanı böylece fazlasıyla karşılamışolacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Eyyübiyelileradına şükranlarını ileten Başkan Mehmet Kuş, “Özellikle bu tahsisi bizleresağlayan Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a Eyyübiyeli amcalarım,evlatlarımız, ablalarımız adına teşekkür ediyorum. Gerçekten Eyyübiyelikardeşlerimizi çok mutlu ettiler. Cenab-ı Mevlam da kendilerini inşallah ikicihanda mutlu eder” dedi.

Yakın bir zamanda cezaevinin dört duvarını dayıkacaklarını ve burada Eyyübiyelileri ağırlamaya başlayacaklarını müjdeleyenBaşkan Kuş, “Gerek Onikiler Mahallesi, gerek Eyüpnebi ve Muradiye Mahallesininen büyük sıkıntısı park sıkıntısıydı. Bu mahalleleri gezdiğimiz zaman özelliklevatandaşlarımızın bizden park talebi vardı. Seçildiğimiz gün itibariyle busıkıntıyı gidermek için çalışmalarımızı yürüttük. Geçen aylar itibariyleOnikiler Mahalle Muhtarımız Ali Doğan ile birlikte kamulaştırma yöntemiyle parkalanı oluşturmak için kolları sıvamıştık. İki gün önce Adalet Bakanımız SayınBekir Bozdağ’a bu mahallelerimizin sıkıntısını ilettik. Kendileri de bize neyapabiliriz dediğinde, biz de bir cezaevi olduğunu, burayı parka dönüştürebilirmiyiz dedik. Direk talimat verdi, tahsisini Eyyübiye Belediyemize yapalım,inşallah oraları Eyyübiyeli kardeşlerimize yeşil alan olarak kazandıralım dedi”diye konuştu.

Yaklaşık 100 dekardan oluşan cezaevi alanı içerisinde, gençlikmerkezi, eğitim alanları, yeşil alanlar, çocuklar için oyun grupları, dinlenmealanları gibi ayrıntıların yer alacağı bir millet bahçesi oluşturacaklarınıbelirten Başkan Kuş, burada uygulanacak projenin Şanlıurfa’nın en donatılısosyal tesislerinden biri olacağını söyledi.

 Bölgedeki mahallemuhtarları ve vatandaşlar da burada yapılacak tesisler için fikirlerini beyanederek, cezaevi yerinin Eyyübiye Belediyesi’ne tahsisinden dolayı CumhurbaşkanıErdoğan’a, Bakan Bozdağ’a ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a teşekkürettiler.

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Covid-19 küresel bir sorun olmaktan çıktıÖnceki Haber

Covid-19 küresel bir sorun olmaktan çıkt...

Bursaspor taraftarlarına kötü haberSonraki Haber

Bursaspor taraftarlarına kötü haber

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar