
Yeşil Sol Parti’nin “Büyük Urfa Mitingi”nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “adalet” vurgusunda bulundu ve “Urfa, adalet ile adaletsizlik yarışacak bu şehirde” dedi. Urfa’nın seçimler için önemine de dikkat çeken Sancar, “AKP için Urfa’yı kaybedince Türkiye’yi de kaybeder” diye konuştu.
14 Mayıs’ta yapılacakcumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine bir hafta kalırken, siyasi partilerinkentlerde düzenlediği miting çalışmaları da kazanmaya başladı. Yeşiller ve SolGelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) de en son büyük mitingini Urfa’da gerçekleştirdi.
Yoğun birkatılımın olduğu mitinge HDP Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Urfa MilletvekiliAdayı Mithat Sancar, Demokrati Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı veYeşil Sol Parti Mardin Milletvekili Adayı Saliha Aydeniz, PSK Genel BaşkanıBayram Bozyel, Urfa milletvekili adayları ile HDP Urfa il yöneticileri katıldı.
Saat 14:00’da Haliliye’detoplama merkezi civarında başlayan mitingde sanatçılar Bajar (Kardeş Türküler)ile Şilan Dora sahne aldı. Sanatçıların seslendirdiği türküler ile protokol konuşmalarınınardından sözü HDP Eş Genel Başkanı ve Urfa Yeşil Sol Parti 1’inci SıraMilletvekili Adayı Mithat Sancar aldı.
SANCAR: URFA’DA ADALETİLE ADALETSİZLİK YARIŞACAK
Konuşmasında “adalet”vurgusunda bulunan Eş Genel Başkan Sancar, “Şenyaşar Ailesi Davası”na işaretederek, Urfa için “adalet ile adaletsizlik yarışacak bu şehirde” dedi. Sancar,konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Urfa İbrahim’indiyarıdır. Urfa adaletsizliğe karşı direnişin diyarıdır. Urfa Emine Ana’nınadalet çığlığını bütün Tükiye’ye yayıldığı bir diyardır. Ve Emine Ana’nın adaletçığlığının Türkiye’deki bütün mağdurlara adalet getirmesi için sizlerden desteğien yüksek noktaya çıkarmanızı istiyoruz. Evet Urfa, evet sevgili halklarımız,adalet ile adaletsizlik yarışacak bu şehirde. Biliyor ki Erdoğan, Urfa’yıkaybederse iktidarı da kaybedecek. Ve Urfa adalet mücadelesi ile bu zalimdüzeni değiştirecek. Urfa’da adaletsizliğe karşı mücadeleyi kararlılıklasürdüren Suruç aileleri var. Suruç’ta vahşi IŞİD zihniyetinin hunharca katlettiği33 canımız için adalet arayan şehrimizdir Urfa. Ve Suruç’taki o vahşetin hesabınıbu adalet mücadelesiyle mutlaka soracağız”.
“HERKES DOĞDUĞUYERDE DOYSUN DIYE GELİYORUZ”
Tarım politikasıüzerinden de AK Parti iktidarını eleştiren Sancar, “Urfa’nın sonsuz ovalarındatarım gerekli imkanları sağlamayanlar, sizleri mevsimlik işçi olmaya zorluyorlar.Kendi toprağında doymaya imkan vermiyorlar. İşte biz herkes doğduğu yerde doysundiye geliyoruz. Harran Ovası’nı yemyeşil yapmaya geliyoruz. Yeşil Sol’lageliyoruz” ifadelerini kullandı.
“AKP URFA’YIKAYBEDINCE TÜKİYE’Yİ DE KAYBEDER”
Urfa’dan partisiadına kendi siyasi tarihinin en yüksek oyunu alarak en yüksek sayıdamilletvekilini meclise göndermeyi beklediklerini ifade eden Sancar, AK Parti’ninTürkiye genelinde kaybetmesinin Urfa’da kaybetmesi ile mümkün olacağınısavundu. “AKP Urfa’yı kaybedince Türkiye’yi de kaybeder” diyen HDP Eş GenelBaşkanı, “Biliyorsunuz, İstanbul seçimleri için AKP ne demişti? “İstanbul’ukaybeden Türkiye’yi kaybeder” demişti. Ama işin gerçeğini söyleyeyim. AKP içinUrfa’yı kaybedince Türkiye’yi de kaybeder. Ve onlara Urfa’yı kaybettireceğiz. Onlarkaybedince Urfa’ya refah, özgürlük, barış, adalet gelecek.İnsalık tarihi butopraklarda başladı. Şimdi biz bu topraklarda bu ülkenin tarihin hep birlikteyazacağız” diye konuştu.
BİHA
Yorum Yazın