
Şanlıurfa MHP Milletvekili İbrahim Özyavuz, Mevsimlik işçilerin yaşam alanları ve çalışma şartları konusunda Kaymakamlıklar ve Belediyelerin her türlü desteği sunması gerektiğini söyledi.
Faruk DEVECİ / Şanlıurfa OLAY
Özyavuz, bu konuda hükümete şu çağrıyı yaptı:
- Tarım da çalışan mevsimlik işçiler; gittikleri bölgelerde 20/30 TL günlük ücret ile bedenen çalışacaklar. Çadırda kalacaklar, su ve elektrik problemleri var, yaşamsal olanakları sağlıklı değil, yerel yönetimler ve kaymakamlık koordinesinde yaşam alanları mutlaka yaratılmalıdır.
- Bu aylarda Urfa’dan çıkıp Kasım sonuna kadar gurbette ekmeğini taştan çıkaran vatan evlatları, gittikleri yerlerde bir araç ile gidecekler toplu, sosyal mesafe bir kenarda dursun yaşamsal faaliyetleri bile imkansız hale gelecektir.
- Hükümetimiz tarım işçileri faaliyetlerine devam edecek dedi, bu zor günlerde mevsimlik işçilerin sosyal yaşam alanları ve çalışma şartları da göz önüne alınmalı ve gittikleri yerlerde Kaymakamlıklar ve Belediyeler tarafından her türlü sorunları çözülmelidir.
Yorum Yazın