
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde düzenlenen büyük çaplı uyuşturucu operasyonunda 12 milyon 389 bin kök kenevir ve skunk ile 127 kilogram esrar ele geçirildiğini açıkladı. Operasyon kapsamında 22 şüpheli uyuşturucu taciri yakalanarak tutuklandı.
Diyarbakır’da Uyuşturucuya Büyük Darbe: 12 Milyon Kök Kenevir Ele Geçirildi, 22 Zehir Taciri Tutuklandı
Bakan Yerlikaya, açıklamasında “Jandarmamız Diyarbakır’da 100 tondan fazla toz esrar elde edilebilecek 12 milyon 389 bin kök kenevir ve skunk ele geçirdi” dedi.
1.780 Personelle Dev Operasyon
Lice Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş, İstihbarat, TEM ve Narkotik Daire Başkanlıklarının koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlara; Muş, Batman, Bingöl, Mardin, Şanlıurfa ve Elazığ İl Jandarma Komutanlıkları da destek verdi.
Operasyonda:
• 143 operasyonel tim
• 1.780 jandarma personeli
• 1 S-70 genel maksat helikopteri
• 1 ATAK taarruz helikopteri
• 2 JİHA (Jandarma İnsansız Hava Aracı)
• Uzaktan algılama sistemleri kullanıldı.
Yerlikaya: “Gece gündüz demeden devam edeceğiz”
Operasyonun ardından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, “Uyuşturucuya karşı yürüttüğümüz bu mücadele, gençlerimizi koruma mücadelesidir. Her sokakta, her köşe başında biz varız. Gece gündüz demeden operasyonlarımıza kararlılıkla devam ediyoruz, edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bakan Yerlikaya, Diyarbakır Valiliği, Lice Kaymakamlığı, Lice Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonu yürüten jandarma personelini tebrik etti.
Yorum Yazın