Şanlıurfa
DOLAR32.4937
EURO34.7619
ALTIN2407.8

İl Sağlık Müdürü Solmaz’dan ‘Halk Sağlığı Haftası’ Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Abdullah Solmaz 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası nedeniyle yayımladığı mesajinda, bu haftanın amacının halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak olduğunu belirtti.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Abdullah, Türkiye'de her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve vatandaşın farkındalığını artırmak amacıyla kutlanan Halk Sağlığı Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Solmaz, bu haftanın amacının halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak olduğunu kaydetti.

Solmaz, halk sağlığı haftası nedeniyle kentte çeşitli konularda bilgilendirme çalışması yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Sağlık Bakanlığı tarafından bu yıl ki teması ‘Sağlıkla yaşayan Türkiye’ olarak belirlenen Halk Sağlığı Haftası boyunca Şanlıurfa ve ilçelerinde saha etkinlikleri ile vatandaşlara; obezite, diyabet, hipertansiyon, kanser taramaları, bağımlılıkla mücadele, aşılama ve anne sütünün önemi gibi çeşitli konularda bilgilendirmeler yapılıyor. Boy, kilo, tansiyon, nefes ölçümlerinin gerçekleştirildiği stantlarda sağlık durumu riskli vatandaşları sağlıklı hayat merkezlerine davet ediyoruz. Kadın ve çocuk sağlığının korunup geliştirilmesinin Sağlık Bakanlığı’nın öncelikleri arasındadır.

Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amacıdır.

Yaşamın ilk anlarından itibaren her vatandaş aile hekiminden hizmet almaya başlamaktadır.

Aile hekimleri, daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmektedir. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de sağlık hizmetleri sadece sağlık tesisleri ile sınırlı kalmayıp Şanlıurfa da ki aile hekimlerimiz vatandaşları yaşadıkları yerde ziyaret ederek sağlık problemlerine çözüm bulunmaktadır. Bunun yanı sıra evlerinden çıkamayan vatandaşlara evinde sağlık hizmeti sunulmaktadır.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlerleyen Yaşı Tutkusuna Engel OlmadıÖnceki Haber

İlerleyen Yaşı Tutkusuna Engel Olmadı

Karaköprü’de Gençlere Konforlu Ders Çalışma OrtamıSonraki Haber

Karaköprü’de Gençlere Konforlu Ders Çalı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar