Şanlıurfa
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

Kadınlar El Emeği Halılar Üretiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Karaköprü Belediyesi'nin kırsaldaki kadınların boş zamanlarını değerlendirmek ve aile ekonomisine katkı sağlamak için Hamurkesen Kırsal Mahallesinde açtığı halı dokuma merkezinde kadınlar el emeği halılar üretiyor

Karaköprü Belediyesi sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında toplumun her kesimine yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Hamurkesen Mahallesinde, kırsalda yaşayan vatandaşların kalkınması için kazandırılan halı dokuma merkezinde kırsalda yaşayan kadınlar hem üretim yapıyor hem de para kazanarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Karaköprü Belediyesinin GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Sanayi Bakanlığı iş birliğiyle yaptığı 'Maharetli Hanım Eller' projesiyle ilçeye bağlı Hamurkesen Kırsal Mahallesine kazandırılan halı dokuma merkezinde kadınlar el emeği, göz nuru halılar üretiyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin girişimleriyle gerçekleştirilen projede özellikle dezavantajlı kesimlerin ve kadınların çalışması, üretim yapması hedeflenirken, burada kadınlar halı dokuma mesleğini öğrenirken, bir yandan da boş zamanlarını değerlendirerek para kazanıyor.

Başkanı Metin Baydilli, ilçenin en büyük iki kırsal mahallesine halı dokuma merkezleri kazandırarak kırsaldaki kadınların da hem boş zamanını zanaat öğrenerek değerlendirmesi hem de aile bütçesine katkı sağlamasına vesile olduklarını kaydetti.

Başkan Baydilli, “Biz rutin belediyecilik faaliyetlerimizin yanında vatandaşlarımıza artı değer olarak neler katabiliriz hesabı yapıyoruz. Bu anlamda kırsal mahallelerimize kazandırdığımız halı dokuma merkezleri gerçekten örnek bir proje oldu. Burada hanımlar hem işi öğreniyor hem zamanını verimli değerlendiriyor hem de para kazanıyor. İnşallah bu tarz projelere imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kadınların ürettiği halılar anlaşmalı firma tarafından teslim alınarak yurt içinde ve yurt dışında satışa sunuluyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa, gastronomi turizminde tescilli kebaplarıyla öne çıkıyorÖnceki Haber

Şanlıurfa, gastronomi turizminde tescill...

Urfa'da doktoru darbeden 3 kardeş tahliye edildiSonraki Haber

Urfa'da doktoru darbeden 3 kardeş tahliy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar