Şanlıurfa
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Kalbinde delikle dünyaya gelen Hedibe bebek hayata tutundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kalbinde delikle dünyaya gelen Hedibe bebek hayata tutundu
Abone ol
Şanlıurfa’da kalbinde delik olan ve kapanması gereken bir damarın açık olması nedeniyle Harran Üniversitesi Hastane’ne yatırılan 4 aylık bebek yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu

Harran Üniversitesi Hastanesi yaptığı başarılıoperasyonlar ve gelişmiş tedavi yöntemleriyle bölgeye hizmet vermeye devamediyor. 4 aylık bir çocuğun kalp ve akciğer rahatsızlığı sonucu Çocuk Kalp veDamar Cerrahisi Kliniği tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla küçükçocuk sağlığına kavuştu.

Şanlıurfa’da yaşayan Taş ailesinin 4 aylık bebeği HedibeTaş, doğum sonrası rahatsızlanınca ailesi tarafından Harran ÜniversitesiHastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisikliniğine getirildi. Burada Prof. Dr. Abdussemet Hazar ve ekibi tarafındanyapılan kontrollerin ardından 4 aylık minik Hedibe’nin kalbinde 2 delik ve Aortile akciğer atardamarı arasında bulunan, doğumdan sonra kapanması gerekendamarın açık olduğu teşhisini konuldu.

Prof. Dr. Abdussemet Hazar ve ekibinin gerçekleştirdiğibaşarılı operasyonla 4 aylık bebeğin aort ve akciğer atardamarı arasındakidamar (PDA) kapatılarak bebek sağlığına kavuşturuldu. Ameliyatı gerçekleştirenHarran Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Kalp veDamar Cerrahisi Bilim Dalı Prof. Dr. Abdussemet Hazar, “4 aylık Hedibe bebekrahatsızlığı sebebiyle ailesi tarafından hastanemize başvurdu. Buradayaptığımız kontroller sonrası bebeğimizin kalbinin delik olduğunu ve aort ileakciğer atardamar arasında bulunan ve doğumdan sonra kapanması gereken damarınaçık olduğunu gördük. Yaptığımız ameliyatla birlikte açık olan damarı kapatarakhastamızı 5. gününde taburcu ettik” diye konuştu.

Prof. Dr. Hazar, kalp hastalıklarının sadeceyetişkinlerde görülen bir sağlık sorunu olmadığına dikkat çekerek, bebekler veçocuklarda da çok sayıda farklı kalp hastalığı görülebildiğini ve çocuklardagörülen kalp hastalıklarının doğuştan yani konjenital olabileceği gibi sonradanda ortaya çıkabileceğini kaydetti.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
7 ilde bölücü terör örgütüne karşı operasyonÖnceki Haber

7 ilde bölücü terör örgütüne karşı opera...

Şanlıurfa Siverek’te AK Parti’den peş peşe istifalarSonraki Haber

Şanlıurfa Siverek’te AK Parti’den peş pe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar