Şanlıurfa
DOLAR32.2991
EURO34.8146
ALTIN2397.2

Karaköprü’de kadınlara yaşam ve kültür merkezi müjdesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaköprü’de kadınlara yaşam ve kültür merkezi müjdesi
Abone ol
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ilçedeki kadınlar için yaşam ve kültür merkezi projesinin yapılacağı müjdesini verirken, proje için BM İnsan Hakları Savunma Örgütü ile protokol imzalandı.

Karaköprü Belediye kadınların sosyal vekültürel gelişimine katkı sunmak için yeni bir projesini hayata geçiriyor. Birleşmiş MilletlerEcosoc Oado (İnsan Hakları Savunma Örgütü) ile Karaköprü Kadın Yaşam ve KültürMerkezi Projesi için protokol imzalanırken, kısa sürede projenin yapımınabaşlanacak.

Karaköprü Kadın Yaşam ve Kültür Merkezi Projesiiçin iş birliği protokolü Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve BM İnsan HaklarıSavunma Örgütü Türkiye Başkanı Muzaffer Esetoğlu arasında imzalanırken, BaşkanBaydilli protokolle birlikte projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Protokol imzalarının ardından biraçıklama yapan Başkan Baydilli yeni dönemde kadınlar için önemli bir merkeziilçeye kazandıracaklarını belirterek yapılan protokolle bunun tescillendiğinikaydetti.

Başkan Baydilli, “Kadın Yaşam ve KültürMerkezi projemizi Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Örgütü ile yaptığımızprotokolle yaklaşık 4 milyon euroluk bir destek alarak ilçemize kazandıracağız.Bu merkezimizde kadınlar için yüzme havuzu, fitness salonu, atölye vederslikler, fuaye alanı, kütüphane ve kreş yer alacak.

Bu projemizle bir kadının vaktini doludolu geçirebileceği bir yaşam alanını ilçemize kazandıracağız. DoğukentMahallemizde 4 bin metrekarelik alanda inşa edilecek Kadın Yaşam ve KültürMerkezi projemize kısa sürede başlayacağız.

Bu projemize katkıları için BirleşmişMilletler İnsan Hakları Örgütüne ve Türkiye Koordinatörü Muzaffer Esetoğlu’na çokteşekkür ediyorum. Projemiz şimdiden ilçemizdeki kadınlara hayırlı, uğurluolsun” dedi.

BM İnsan Hakları Savunma Örgütü Türkiye BaşkanıMuzaffer Esetoğlu ise projenin Karaköprü’ye hayırlı olmasını dilerken, kadınlarıntopluma kazandırılması ve sosyalleşmesi için bu tür projelere destek verdiklerinive Karaköprü Belediyesi ile birlikte bu projeyi yürüttüklerini ifade etti.

Karaköprü’ye kazandırılacak olan Kadın Yaşam ve Kültür Merkezi, kadınların sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerlebuluşabilecekleri ve yeteneklerini keşfedebilecekleri özel bir mekân olaraktasarlanırken, projenin yapımına ihale sürecinin ardından başlanacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YRP Karaköprü’de üstünlüğü sürüyor!Önceki Haber

YRP Karaköprü’de üstünlüğü sürüyor!

Şanlıurfa’dan Suriye’ye 8 tır insani yardım malzemesi yola çıktıSonraki Haber

Şanlıurfa’dan Suriye’ye 8 tır insani yar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar