Şanlıurfa
DOLAR32.2011
EURO35.4154
ALTIN2517.8

Şanlıurfa’dan Suriye’ye 8 tır insani yardım malzemesi yola çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’dan Suriye’ye 8 tır insani yardım malzemesi yola çıktı
Abone ol
İHH Şanlıurfa Şubesi, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine 8 tır insani yardım malzemesi gönderdi. ”İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, dualarla yola çıktı.

ŞANLIURFA -8 tır insaniyardım malzemesinden oluşan yardım konvoyu uğurlama törenine; İHH ŞanlıurfaBaşkanı Behçet Atila, Büyükşehir Başkanvekili Faruk Bayuk, İl Milli EğitimMüdürü Asım Sultanoğlu ve STK temsilcileri katıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri(İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla başlattığıiyilik hareketi kapsamında Şanlıurfa’dan dualarla 8 tır yardım malzemesiSuriye’ye doğru yola çıktı.

Şanlıurfa’da çeşitli kamukurum ve kuruluşlarının, STK’ların ve yardımsever vatandaşların destek vekatkılarıyla toplanan yardımlar, Haliliye ilçesindeki Gençlik Spor İl Müdürlüğüönünde düzenlenen törenle Suriye halkına insani yardım malzemesi gönderildi.

İHH Şanlıurfa Şubesi,tarafından Suriye -Azez-Cerablus Bölgesine 2 ve İdlib Bölgesine de 6 olmaküzere piyasa değeri yaklaşık 4 milyon 800 bin TL olan 8 yardım tırı gönderildi.

TIRLAR DUALARLA YOLA ÇIKTI

Behçet Atila, battaniye,yorgan, giysi, ayakkabı, soba, kömür, ev eşyaları, çocuk oyuncakları vekırtasiye bulunan insani yardım kolilerinin bölgeye ulaştırılacağı bilgisinivererek, şunları kaydetti:

Suriye'de çadırlarda yaşayaninsanların başta un olmak üzere, gıda maddeleri, süt tozu, bebek maması,battaniye, sünger yatak, kışlık giysi, ayakkabı, soba, yakacak, bebek bezi,çocuk ve hasta bezi, temizlik maddeleri gibi acil ihtiyaçları devam ediyor.

Yıllardır zor şartlarda veimkânsızlıklar içinde yaşamak zorunda kalan kadınları, yaşlıkları çocukları vekimsesizleri imkanlarımız dahilinde yalnız bırakmamaya çalıştık ve öylece dedevam ediyoruz. Şanlıurfa İHH olarak bugüne kadar siz değerli halkımızın destekleriyleSuriye'de milyonlarca kişiye yardım ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz.Bu yıl yine "İyilik Soğuk Geçirmez" sloganıyla zor şartlarındaçadırlarda kalan Suriyeli mazlumlar için Kış Yardım Kampanyası başlatmıştık.Kampanyamız kapsamında topladığımız 8 Tırlık yardımları biradan dualarla yolaçıkaracağız inşallah. Kampanyamıza desteklerinden dolayı, mazlum ve mağdurlaradına, yaşlı ve kadınlar adına, yetim ve öksüzler adına tüm halkımıza,kurumlarımıza ve hayırsever insanlarımıza/bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz.

Şanlıurfa İHH olarak bugünSuriye Azez-Cerablus Bölgesine 2 TIR ve İdlib Bölgesine de 6 TIR olmak üzerepiyasa değeri yaklaşık 4.826.000 TL (dörtmilyonsekizyüzyirmialtıbinTL) olan 8TIR insani yardımı sizlerle beraber uğurlayıp yola çıkarıyoruz. Bugün ki bu 8tırımızda kömür, battaniye, çizme, tulum, soba, halı, çocuk bezi, ped, kışlıkgiysi vb insani yardım malzemeleri mevcuttur.

Bu 8 tırın 2 tırını AkçakaleİHH teşkilatız hazırladı, 6 tırını da Şanlıurfa İHH olarak bizler hazırladık.

Akçakale İHH Teşkilatımızave Akçakale Temsilcimiz Sayın İbrahim Halil Güler'e bu çaba gayret ve katkılarındandolayı teşekkür ederiz. Yine 3 tırın nakliyesini karşılayan ŞanlıurfaBüyükşehir Belediyemize ve Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e de ayrıcaşükranlarımızı sunuyoruz. Bu tırlara gerek yardımları ve gerekse yüklemedebedenleri ile çalışarak katkı sunan Suriyeli muhacir kardeşlerimize ve emeğigeçen tüm personel ve gönüllülerimize de ayrıca teşekkür ederiz. Kampanyamızdevam ediyor, beklentimiz bu kış yardım kampanyamıza desteklerinizi devamettirmenizdir. Böylece o mazlum ve mağdurlara hep beraber umut olmaya devamedelim inşallah.

Bugün buradan dünyanın heryerindeki tüm mazlumların yanında olduğumuzu, onları asla yalnızbırakmayacağımızı bir kez daha söylemek istiyoruz.”

Duaların ardından yardımtırları Suriye’ye doğru yola çıktı.

BİHA

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaköprü’de kadınlara yaşam ve kültür merkezi müjdesiÖnceki Haber

Karaköprü’de kadınlara yaşam ve kültür m...

Eyyübiyeli gençler işi sıkı tutuyorSonraki Haber

Eyyübiyeli gençler işi sıkı tutuyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar