Şanlıurfa
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Mali müşavirler odası yapılandırma kanunu toplantısı gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mali müşavirler odası yapılandırma kanunu toplantısı gerçekleştirdi
Abone ol
Şanlıurfa Mali Müşavirler Odası, Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu ile ilgili e-Toplantı gerçekleştirdiler.

 

Şanlıurfa Mali Müşavirler Odası,Yapılandırma Kanunu ile ilgili e-Toplantı gerçekleştirdi

Toplantıya Vergi Dairesi Başkanı Seyit TEKİN, SGK İl Müdürü İsmail ÜNLÜ, Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa KARADAĞ, Vergi Dairesi Grup Müdürü Umud Ekim, SGK Uzmanı Yusuf Ensari ve Mali Müşavirler Katıldılar. 
 7256 sayılı yapılandırma kanununu hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıyla ilgili Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Karadağ aşağıdaki açıklamaları yaptı.
Başkan Karadağ; 
Gerek pandemi döneminde gerek ise önceki dönemlerde vergi, sgk ve çeşitli kamu alacaklarını zamanında ödeyemeyen işletmeler çeşitli sıkıntılarla karşılaşmaktaydılar. Hesaplarına , gayrimenkul ve araçlarına hacizler konulmuştu. Bu durumdaki işletmeler borçlarının olmadıklarına dair evrak alamadıklarından dolayı ihalelere katılamıyor, araç ve gayrimenkullerini satamıyorlardı. 7256 sayılı yapılandırma yasası ile borç yapılandırması yaparak faaliyetlerine devam edebilecek, istihdama ve üretime katkı sunabileceklerdir.
    7256 sayılı kanun; 31 Ağustos 2020 tarihi baz alınarak vergi, SGK ve diğer amme alacakları ile idari para cezalarına Kanunda belirtilen şartlarda yapılandırma hakkı tanınmıştır. Yasa hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların 31 Adalık 2020 tarihine kadar ilgili idareye başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Yapılandırmaya Konu alacakların ait olduğu idareler; Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Belediyeler, Sosyal Güvenlik Kurumu, İl özel İdareleri, Türmob ve bağlı Odalar, Barolar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve bağlı Odaları, Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ve Bağlı Odaları, Kosgeb, Vakıflar Genel Müdürlğü, Kalkınma Ajansları, TSE, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü alacakları yapılandırma kapsamına alınmıştır. İşletlemelerin başvuru süreleri kaçırmamalarını ve ödemeleri süresinde yapmaları gerektiğini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AÖF sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?Önceki Haber

AÖF sınav giriş belgesi ne zaman yayınla...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalarSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar