Şanlıurfa
DOLAR32.3869
EURO34.6011
ALTIN2389.5

Neden Plansız Programsız Yıkım İşlemleri Yapılıyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Neden Plansız Programsız Yıkım İşlemleri Yapılıyor?
Abone ol
6 Şubat depremlerinin ardından Şanlıurfa genelinde hasar gören birçok binanın yıkım işlemleri başladı. Plansız programsız yapılan yıkım işlemleri tepkilere neden oldu.

6 Şubat depremlerinin etkilediği Şanlıurfa genelinde hasarlı ve ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor. Özellikle eski yapıların oldukça fazla olduğu Bahçelievler bölgesinde kontrolsüz ve plansız bir şekilde yapılan yıkım işlemlerinin belirli bir sıralamaya göre yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

İlk etapta bulvar üzerinde bulunan ve yıkım kararı çıkartılmış binaların sıralı bir şekilde yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, özellikle bulvarı kullanan sürücülerin adeta yıkımlar nedeniyle labirente dönen bölgede çıkış yolu aramak zorunda kaldıklarının altını çizdiler.

Bahçelievler bölgesinde birçok alanda yıkım işlemlerinin gerçekleştiğini belirten vatandaşlar; ‘depremin ve ardından yaşanan sel felaketinin ağır bilançosunu Urfalılar olarak yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz.

Elbette ki yıkım işlemleri gerçekleştirilmeli. Fakat bunun da bir plan projeye dayalı bir şekilde yapılması gerekiyor. Bahçelievler bölgesinde hemen hemen her cadde ve sokakta polis barikatları ile karşılaşıyoruz.

Zaten yaz mevsimi ve havalarında sıcak oluşu gerek araç içerisinde olsun gerek yaya olsun trafiğin ağır aksak işlemesine neden oluyor. İlk etapta bulvar üzerinde bulunan binaların yıkım işlemleri yapılmış olsaydı en azından bulvar trafiğini rahatlatırdı. Fakat ne yazık ki her cadde ve sokakta yıkım işlemleri devam ediyor.

Bu dua ne kadar kontrolsüz plansız ve projesiz bir çalışmanın yapıldığının göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Araçlarımız ile gün içinde adeta labirente sıkışmış fareler gibi dönüp dolaşmak zorunda kalıyoruz. Bir an önce yetkili mercileri bu yıkımları daha kontrollü bir şekilde gerçekleştirmelerini istiyoruz” şeklinde konuştular.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa'da Sağlığına KavuştuÖnceki Haber

Urfa'da Sağlığına Kavuştu

Siverek’te 3 Kişinin Öldüğü Kazada Minibüs Şoförü TutuklandıSonraki Haber

Siverek’te 3 Kişinin Öldüğü Kazada Minib...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar